Kategoria ogłoszenia: | przetarg zapytanie ofertowe - Polska |
---|---|
Data dodania oferty: | 2021-05-04 |
Przedmiot ogłoszenia: | Usługi kompleksowej realizacji cyklu filmów |
Organizator: | Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie |
Adres: | Beera Meiselsa 1, 31-063 Kraków |
Województwo / powiat: |
małopolskie, pow. Kraków |
Państwo: | Polska |
Telefon / fax: | Telefon: 12 424 05 00 |
E-mail: | krakow@cdr.gov.pl |
Opis: | Usługi kompleksowej realizacji cyklu filmów nt. najlepszych praktyk w tradycyjnej kulturze kulinarnej polskiej wsi 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (w tym warunki realizacji zamówienia, ewentualnie informacja o podziale zamówienia na części) Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na kompleksowej realizacji (preprodukcja, produkcja, postprodukcja) cyklu programów audiowizualnych (filmów) na temat najlepszych praktyk kulinarnych realizowanych w zakresie operacji pn. ,,Tradycyjne praktyki kulinarne szansą dla współczesnych wiejskich gospodarstw domowych" w ramach Planu Operacyjnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2020 - 2021. Cykl będzie obejmował łącznie 10 programów audiowizualnych, każdy o czasie emisji ok. 15 minut. Celem programów będzie promocja tradycji kulinarnych polskiej wsi oraz tradycyjnych, naturalnych produktów rolnych i potraw opartych na tych produktach, które wpisują się we współczesne wzorce zrównoważonej produkcji i konsumpcji oraz zielonej gospodarki, w szczególności w rolnictwo zrównoważone i ekologiczne oraz w diety zbilansowane pod względem żywieniowym i zdrowotnym. Wykonawca zrealizuje programy w oparciu o autorskie scenariusze zaakceptowane każdorazowo przez zamawiającego w terminie co najmniej 3 dni przed planowanym nagraniem. Tematyka poszczególnych programów będzie dotyczyła kultury kulinarnej wsi w oparciu o: 1) Regionalne zróżnicowanie produktów i potraw 2) Tradycyjne uprawy rolne 3) Tradycyjne rasy zwierząt hodowlanych 4) Tradycyjne potrawy i przetwory roślinne 5) Tradycyjne potrawy i przetwory odzwierzęce 6) Tradycyjne wypieki 7) Tradycyjne napoje 8) Tradycje roku obrzędowego - wiosna/lato 9) Tradycje roku obrzędowego - jesień/zima 10) Certyfikacja i oznakowanie produktów tradycyjnych i regionalnych Wymagania techniczne: - nagranie w formacie min. FulIHD 1920 * 1080 (1080p), - zapewnienie profesjonalnej jakości obrazu i dźwięku, - opłacenie licencji lub innych niezbędnych kosztów dla wykorzystanej w produkcji muzyki lub efektów dźwiękowych, - przygotowanie wspólnej dla wszystkich filmów czołówki uwzględniającej wskazówki Zamawiającego, Zarządzenie nr 34/20 - przekazanie gotowych plików w standardowych dla produkcji video formatach, umożliwiających odtworzenie za pomocą popularnych programów multimedialnych, - filmy będą zawierać logotypy informujący o finansowaniu zadania ze środków PROW 2014-2020 zgodnie z wytycznymi wskazanymi przez Zamawiającego. |
Miejsce i termin składania ofert: |
TERMIN SKŁADANIA ofert: 10.05.2021 r., godz. 10;00 Ofertę należy przesłać na adres e-mail: krakow@cdr.gov.pl (podpisany skan), drogą pocztową lub osobiście w siedzibie Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie, sekretariat, Ul. Meiselsa 1, 31-063 Kraków (w zaklejonych kopertach) z napisem: Wyłonienie wykonawcy do kompleksowej realizacji cyklu filmów nt. najlepszych praktyk w tradycyjnej kulturze kulinarnej polskiej wsi, - nie otwierać przed dn. 10.05.2021r., godz. 10;00 |
Otwarcie ofert: | Termin otwarcia ofert: 10.05.2021r., godz. 10;30. Miejsce otwarcia ofert: siedziba ODR O/Kraków |
Termin składania: | 2021-05-10 |
Miejsce i termin realizacji: | 2.3. Termin realizacji zamówienia: Wykonawca zrealizuje i dostarczy zamawiającemu materiały w dwóch częściach: I. Część 1: 5 nagrań - do 30 sierpnia 2021 II. Część 2. 5 nagrań - do 30 października 2021 Kolejność realizacji wyszczególnionych wyżej tematów jest dowolna. |
Wymagania: | 3. Warunki udziału w postępowaniu (jeżeli dotyczy) w tym opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków O Zamówienie może się ubiegać podmiot, który: - prowadzi działalność statutową w obszarze objętym przedmiotem merytorycznym zamówienia i/lub w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał co najmniej jeden program audiowizualny dotyczący kultury kulinarnej i tradycji kulinarnych wsi polskiej, - dysponuje lub będzie dysponował profesjonalnym sprzętem oraz oprogramowaniem, zgodnym ze współczesnymi standardami produkcji filmowej, który zostanie wykorzystany do realizacji usługi, - dysponuje lub będzie dysponował personelem o wykształceniu lub doświadczeniu zawodowym w zakresie: o autor scenariusza - osoba musi posiadać kierunkowe wykształcenie na poziomie min. wyższym oraz min. 3 letnie doświadczenie zawodowe o reżyser - osoba, która musi posiadać doświadczenie jako reżyser przy produkcji co najmniej pięciu spotów/filmów o operator kamery - osoba musi posiadać doświadczenie jako operator kamery przy produkcji co najmniej pięciu spotów/filmów. o ekspert kulinarny / kucharz - osoba musi posiadać min. 3 letnie doświadczenie zawodowe. W ofercie ww. personel należy wskazać imiennie wraz z kluczowymi informacjami potwierdzającymi spełnienie warunków udziału. Wraz z ofertą Oferent przedstawi plan realizacji cyklu filmów uwzględniający: - propozycje szczegółowego zakresu tematycznego poszczególnych odcinków cyklu - propozycje miejsc realizacji nagrań poszczególnych odcinków cyklu - ramowy harmonogram produkcji i post produkcji. Dodatkowo punktowane będzie: 1. Lokalizacja nagrań 2. Rozpoznawalność medialna eksperta kulinarnego / kucharza 4. Kryteria oceny ofert w tym ich waga I sposób przyznawania punktów za spełnienie danego kryterium Przy ocenie ofert, Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów: ,,Cena brutto" - C, ,, Lokalizacja nagrań poszczególnych odcinków cyklu" - L ,,Rozpoznawalność medialna eksperta kulinarnego/kucharza" - K. Ocena punktowa w kryterium ,,Cena brutto" - C, zostanie dokonana według poniższego wzoru: Maksymalna liczba punktów jaką może uzyskać oferta w kryterium oceny ofert jakim jest ,,Cena brutto" wynosi - 70 pkt. Ocena punktowa w kryterium ,,Lokalizacja nagrań poszczególnych odcinków cyklu" - L, dokonana zostanie zgodnie z poniższymi wytycznymi: a) Realizacja nagrań do poszczególnych odcinków cyklu filmów w 1- 5 województw - 0 pkt b) Realizacja nagrań do poszczególnych odcinków cyklu filmów 6-7 województwach - 5 pkt c) Realizacja nagrań do poszczególnych odcinków cyklu filmów 8-9 województwach - 10 pkt d) Realizacja nagrań do poszczególnych odcinków cyklu filmów 10 województwach -15 pkt Maksymalna liczba punktów jaką może uzyskać oferta w kryterium ,, Lokalizacja nagrań poszczególnych odcinków cyklu " wynosi -15 pkt. Ocena punktowa w kryterium ,,Rozpoznawalność medialna eksperta kulinarnego/kucharza" - K dokonana zostanie zgodnie z poniższymi wytycznymi: a) udział eksperta kulinarnego/kucharza w co najmniej 1 programie kulinarnym emitowanym w telewizji lub mediach społecznościowych - 5 pkt. b) udział eksperta kulinarnego/kucharza w co najmniej 2 programach kulinarnych emitowanych w telewizji lub mediach społecznościowych - 10 pkt. c) udział eksperta kulinarnego/kucharza w co najmniej 3 programach kulinarnych emitowanych w telewizji lub mediach społecznościowych - 15 pkt. Maksymalna liczba punktów jaką może uzyskać oferta w kryterium ,,Rozpoznawalność medialna eksperta kulinarnego/kucharza" - K wynosi -15 pkt. Sposób obliczania wartości punktowej oferty Sposób wyznaczenia końcowej oceny oferty: Ko = C + L+K gdzie: Ko - Końcowa ocena oferty C - ocena punktowa uzyskana w kryterium ,,Cena brutto" L - ocena punktowa uzyskana w kryterium ,,Lokalizacja nagrań poszczególnych odcinków cyklu" K - ocena punktowa uzyskana w kryterium ,,Rozpoznawalność medialna eksperta kulinarnego/kucharza" Ocena ofert zostanie przeprowadzona wyłącznie w oparciu o przedstawione powyżej kryteria Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, przy wykorzystaniu matematycznych zasad zaokrąglania. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę. 7, Opis sposobu przygotowania ofert Zarządzenie nr 34/20 Na kompletną ofertę składają się następujące dokumenty: 1) wypełniony Formularz Ofertowy (zgodnie ze wzorem określonym w załączniku nr 1); 2) Oświadczenie -załącznik nr 2 8. Termin związania ofertą Termin związania ofertą: do 30 dni od złożenia oferty 9. Istotne postanowienia umowy w tym warunki zmian umowy (jeżeli dotyczy) Wzór umowy załącznik nr 3 10. Przesłanki odrzucenia ofert Oferta podlega odrzuceniu w przypadku, gdy: 1) oferta została złożona po terminie składania ofert; 2) treść oferty nie odpowiada treści zapytania ofertowego; 3) oferta została złożona przez podmiot niespełniający warunków udziału w postępowaniu; 4) oferta została złożona przez podmiot powiązany osobowo lub kapitałowo z zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w ich imieniu, lub osobami wykonującymi w ich imieniu czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem postępowania w sprawie wyboru wykonawcy, chyba że osoba ta nie będzie brała udziału w dalszym postępowaniu w sprawie wyboru wykonawcy. |
Kontakt: | Osoba uprawniona do kontaktów z Wykonawcami Pod względem merytorycznym: Elżbieta Dziasek , e-mail: e.dziasek@cdr.gov.pl W sprawach proceduralnych: Agnieszka Bieniek, e-mail: a.bieniek@cdr.gov.pl |
Kod CPV: | 92110000-5 |
Numer dokumentu: | OK.DROW.26.4.2021 |
Źródło: | Internet i własne |
Spośród kilku tysięcy ogłoszeń, które codziennie dodajemy do naszego serwisu, umożliwiamy Państwu w sposób nieograniczony zapoznanie się z kilkoma z nich.