Zgłoś sugestię

Spośród kilku tysięcy ogłoszeń, które codziennie dodajemy do naszego serwisu, umożliwiamy Państwu w sposób nieograniczony zapoznanie się z kilkoma z nich.

Kategoria ogłoszenia:przetarg zapytanie ofertowe - Polska
Data dodania oferty:2022-05-09
Przedmiot ogłoszenia:Organizacja konferencji kończącej rok szkolny z usługą restauracyjną
Organizator:Miejskie Centrum Wspomagania Edukacji w Opolu
Adres: ul. Powstańców Śląskich 19, 45-086 Opole
Województwo / powiat: opolskie, pow. Opole
Państwo: Polska
Telefon / fax:tel. kom. 572 128 403, tel. 77 4545087 wew. 29
E-mail:
Opis:II. Opis przedmiotu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest: organizacja konferencji kończącej rok szkolny z ustugą restauracyjną dla Miejskiego Centrum Wspomagania Edukacji. Planowany termin realizacji usługi: dnia 21 czerwiec 2022r.
Planowana liczba uczestników: 135 osób. Ostateczna liczba uczestników zostanie przekazana Wykonawcy najpóźniej na 10 dni roboczych przed terminem konferencji. Liczba ta zostanie wzięta pod uwagę przy rozliczeniu końcowym.
Usługa będąca przedmiotem niniejszego postępowania winna być świadczona zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w kwestii żywienia zbiorowego. Na Wykonawcy spoczywa odpowiedzialność za naruszenie przepisów p.poż., BHP oraz przepisów sanitarnych, czy brak stosownych zezwoleń na prowadzenie działalności tego typu. Sankcje nałożone przez właściwe organy, w razie naruszenia ww. zasad obciążają Wykonawcę. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych.
III. Szczegóły zamówienia:
Organizacja konferencji polega na:
1. Zapewnieniu przestronnej sali konferencyjnej na min. 135 osób przy układzie bankietowym stołów z zachowaniem odpowiednich odstępów, pozwalających swobodnie przechodzić od każdego stolika na scenę. Sala musi oferować dobrą widoczność sceny uczestnikom konferencji z każdego miejsca. Wystrój sali musi być elegancki (bez motywów wystroju weselnego/komunijnego/dyskotekowego).
2. Zapewnieniu odpowiedniego wyposażenia sali konferencyjnej m,in, w; - ekran projekcyjny;
- projektor - wysokiej jakości, z którego obraz (np. prezentacja/film) będzie wyświetlany na ekranie. Projektor lub ekran musi zapewniać porównywalny stopień widoczności wszystkim uczestnikom konferencji, ewentualne zaciemnienie przestrzeni dla poprawy widoczności tego, co będzie na nim wyświetlane;
- scenę/podest (miejsce do występów);
- na scenie lub obok sceny miejsce dla prelegenta tj. osobny stolik oraz miejsce siedzące;
- sprawną klimatyzację/ogrzewanie;
- dostęp do Internetu;
- pełne i sprawne nagłośnienie dostosowane do powierzchni sali na min. 135 osób (głośniki i min. 2 mikrofony bezprzewodowe). Wykonawca zapewni obsługę techniczną sali w celu regulacji nagłośnienia;
- inne, niezbędne wyposażenie do poprawnego funkcjonowania sprzętu technicznego. Wykonawca wykorzysta technologię, która nie powoduje przepięć/zakłóceń.
Sala konferencyjna zostanie udostępniona Zamawiającemu przed rozpoczęciem spotkania w celu montażu i demontaż dodatkowego sprzętu lub nagłośnienia na potrzeby organizacji konferencji. Zamawiający w programie konferencji przewiduje wykłady dla uczestników oraz występy muzyczne (specjalistyczny sprzęt i nagłośnienie do występów muzycznych zabezpiecza Zamawiający). Wykonawca zapewni obsługę techniczną sali w celu regulacji nagłośnienia.
3. Zapewnieniu jednakowych (z jednego kompletu):
Min. stołów wraz z białymi obrusami z materiału. Przy i jednym stole bankietowym zasiadać będzie od 6 do 12 osób. Liczba osób przy stole zależeć będzie od wielkości posiadanych stołów i zostanie ustalona bezpośrednio z Wykonawcą
- czystych i niezniszczonych krzeseł dla 13S osób. Ponadto, Wykonawca będzie dysponował 10 krzesłami dodatkowymi, w przypadku gdy będzie konieczność zwiększenia ich liczby.
4. Zapewnieniu na sali konferencyjnej dodatkowych 3-4 stołów (prostokątnych/kwadratowych) nakrytych obrusami (w tym 2 stoliki koktajlowe) przeznaczonych na sprawy organizacyjne Zamawiającego. Stoły ustawione blisko seeny.
5. Zapewnienie osobnej sali do podawania serwisu kawowego/w przypadku ładnej pogody serwowania kawy na zewnątrz.
6. Zapewnieniu na stołach bankietowych, przy których zasiadają uczestnicy konferencji:
- akcentu florystycznego (1 waion z kwiatem/małym bukietem na każdym stole w kolorach i wiosennym akcentem);
- 135 serwetek flizelinowych (papierowych) w kolorze pastelowym (kolor ustali Zamawiający) o wymiarach min. 40 x 40 cm - ułożone dekoracyjnie na stołach;
-- serwetników z białymi serwetkami papierowymi/koktajlowymi (w serwetniku min. 20 serwetek).
7. Udostępnieniu szatni na odzież uczestników konferencji, S. Zapewnieniu 80 miejsc parkingowych.
9. Zapewnieniu miejsca do rejestraejl uczestników konferencji - przygotowanie u<<ed §alq konferencyjną min. 4 stołów/ławek nakrytych obrusem do rejestraejl przed rozpoczęciem konferencji (miejsce dla ok. 3-4 osób) oraz sztalugi/stojak na program konferencji.
10. Czytelnym oznaczeniu nawigacyjne poprzez wykorzystanie potykaczy/innego nośnika informacji do oznaczenia dla uczestników wejścia na sale konferencyjną.
11. Przygotowaniu posiłków serwowanych podczas konferencji zgodnie z ustalonym menu tj. starter/przystawka, deser/ciasto, obiadokolacja, serwis kawowy,
12. Zapewnieniu zastawy stołowej oraz niezbędnego wyposażenia do obsługi usługi r tj. serwetki, restauracyjnej naczynia (porcelanowe lub ceramiczne m.in. talerze, serwis do kawy i herbaty, talerzyki deserowe), szklanki, sztućce niezbędne do podania ustalonego niżej menu
(niedopuszczalne są naczynia jednorazowe). Zamawiający zastrzega, że zastawa stołowa i wszystkie niezbędne podane naczynia, szklanki oraz sztućce muszą być z jednego kompletu (jednakowe), niezniszczone (estetycznie wyglądające).
13. Zapewnieniu obsługi kelnerskiej (personel niezbędny do obsługi konferencji: serwowania posiłków i uzupełniania serwisu kawowego - min. 1 kelner na 15 osób) oraz usługi sprzątania stołów po każdym zakończonym posiłku. Obsługa kelnerska musi być ubrana w schludny i czysty strój w jednakowym odcieniu.
14. Przygotowaniu usługi restauracyjnej w ramach konferencji dla uczestników według podanego zakresu:
a) Serwis kawowy (na stołach):
Nazwa Dodatkowy opis Liczba sztuk/litrów
Herbata Termosy z gorącą wodą ustawione na stołach bankietowych. Obsługa uzupełnia na bieżąco puste termosy z gorącą wodą. Na stołach podane również będą 2 rodzaje herbaty w saszetkach pakowanej pojedynczo: 6 sztuk, w tym 3 szt. czarnej, 3 szt. owocowej. Przewidziano 100 filiżanek herbaty, przy założeniu, że filiżanka ma 200 ml. 20 litrów gorącej wody 108 sztuk saszetek herbaty
Cytryna w plasterkach Świeża cytryna pokrojona w plastry (podana na talerzyku na każdym stołu min. b plastrów na każdym stole). min. 108 plastrów
Serwis Kawa czarna parzona Gorąca kawa czarna parzona 100 % arabica dobrej jakości, serwowana przez kelnerów z dzbanka/termosu bezpośrednio dla każdego uczestnika na początku konferencji. Ponadto, termos z gorącą kawą na każdym stole. Obsługa uzupełnia puste termosy. Przewidziana 1 filiżanka kawy dla 1 osoby, przy założeniu, że filiżanka ma 200 ml. 36 litrów
kawowy Woda mineralna z cytryną Woda mineralna niegazowana z cytrusami w dzbankach 1 dzbanek z wodą na każdym stole. Obsługa uzupełnia puste dzbanki. Przewidziane 0,5 litra wody dla 1 osoby, przy założeniu, ze szklanka wouy mi 250 ml. 90 litrów
Sok pomarańczowy Sok pomarańczowy 100 % naturalny podany w dzbanku. 1 dzbanek z sokiem na każdym stole. Obsługa uzupełnia puste dzbanki. Przewidziana 1 szklanka soku na 1 osobę, przy założeniu, że szklanka ma 250 ml, 45 litrów
Śmietanka kawy do Jednorazowa śmietanka do kawy po 2 śmietanki na 1 osobę ustawione na każdym stole. 270 sztuk
Cukier Cukier biały i trzcinowy w saszetkach (2 sztuki na os. x 5g, przy czym 1 szt. - cukier biały 11 szt. - cukier trzcinowy) - ustawiony na każdym stole. 270 sztuk
Sposób podania: Serwis kawowy podany przed rozpoczęciem konferencji i zapewniony do godz. zakończenia konferencji. Serwis kawowy jest na bieżąco uzupełniany przez obsługę. Dokładną godzinę rozpoczęcia konferencji podaje Zamawiający.
b) Przystawka (na stołach):
Nazwa Dodatkowy opis Liczba porcji
Starter/Przystawka Rolada serowa zapiekana z filetem z kurczaka 1 pieczarkami (1 porcja ? 3 plastry/szt. na 1 osobę) 135
Sposób podania: Starter/przystawka zaserwowany dla każdego uczestnika przed rozpoczęciem konferencji. Dokładną godzinę rozpoczęcia konferencji
Urząd Miasta Opola
podaje Zamawiający. Kelnerzy zbierają ze stołów naczynia po zjedzeniu starteru/przystawki.
c) Deser/Ciasto:
Nazwa Dodatkowy opis Liczba porcji
Sernik podany na ciepło z musem malinowym i malinami, (gramatura 1 porcji -120 g) 135
Deser/Ciasto Sposób podania: Deser serwowany przez obsługę dla każdego uczestnika o wyznaczonej godz. przez Zamawiającego. Kelnerzy zbierają ze stołów naczynia po zjedzeniu deseru/ciasta.
d) Obiadokolacja;
Nazwa Dodatkowy opis Liczba porcji
Danie główne: Ziemniaki country zapiekane lub ziemniaki i wody z koperkiem (gramatura 1 porcji ? 180 g) Grillowany łosoś w sosie kurkowym lub pomidorowym (gramatura 1 porcji łososia - 200 g + sos) Mix sałat z ziarnami (m.in, słonecznik, dynia itp,) z przyprawami 1 oliwi i oliwak (gramatura l porcji 150 g) 135
Sposób podania: Lunch serwowany przez obsługą dla każdego uczestnika o wyznaczonej godz. przez Zamawiającego. Kelnerzy zbierają ze stołów naczynia po zjedzeniu lunchu.
15. Zapewnieniu niezbędnego wyposażenia do organizacji konferencji w tym, m.in,:
lp. Nazwa Dodatkowy opis Inne
1. Zastawa stołowa Talerze na starter/przystawkę, talerze obiadowe i deserowe, szklanki, filiżanki, sztućce, dzbanki na napoje, termosy do ciepłych napoi oraz inne niezbędne do serwowania usługi cateringowej. Niedopuszczalne jest użycie naczyń jednorazowych/plastikowych. Zabezpieczone dla min. 135 uczestników konferencji
2. Serwetki flizelinowe Serwetki papierowe w kolorze pastelowym o wymiarach min. 40 x 40 cm -ułożone dekoracyjnie na stołach. 13S sztuk
3. Serwetki Serwetki papierowe/koktajlowe białe trójwarstwowe 33x33 cm. 2 serwetki na 1 osobę. Serwetki zapewnione na każdym stole w serwetnikaeh. 270 sztuk
o Dokładne godz. serwowania poszczególnych posiłków zostaną uzgodnione z Wykonawcą min. 3 dni przed realizacją usługi cateringowej. Zamawiający zastrzega, że pomimo uzgodnienia planowanych godzin serwowania poszczególnych posiłków, może poprosić Wykonawcę o przyspieszenie lub opóźnienie serowania usługi cateringowej, co uzależnione będzie od przebiegu programu konferencji. Wykonawca zobowiązany będzie dostosować się do zaistniałej sytuacji i zaserwować usługę cateringową zgodnie z prośbą Zamawiającego przy uwzględnieniu własnych możliwości, zaplecza/wyposażenia oraz obsługi.
o Zamawiający zastrzega, że może zwrócić się do Wykonawcy (min. 3 dni przed realizacją usługi cateringowej) o przygotowanie dania głównego (lunchu) zawierającego dietę wegetariańską/ bezglutenową w przypadku wystąpienia takiej potrzeby wśród uczestników konferencji. Wykonawca zobowiązany będzie przygotować określoną liczbę posiłków ze wskazaną dietą przez Zamawiającego przy zachowaniu wcześniej podanej ceny jednostkowej brutto za 1 uczestnika obejmującej koszt lunchu. Wykonawca nie będzie mógł się ubiegać o dodatkowe wynagrodzenie z tego tytułu. Zamawiający zapewnia, że liczba posiłków zawierających ww. dietę nie będzie większa niż 20 dla osób.
IV. Dodatkowe informacje:
1. Wszystkie posiłki i produkty zapewnione przez Wykonawcę muszą być bezwzględnie świeże, potrawy przyrządzone w dniu świadczenia usługi: muszą charakteryzować się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników, estetyki podania i serwowane we właściwej temperaturze. Produkty przetworzone (takie jak kawa, herbata, woda i inne) będą posiadały odpowiednią datę przydatności do spożycia. Oferowane produkty, muszą spełniać wymogi SANEPIDU i obowiązujące normy jakości żywieniowej. Potrawy muszą być wykonane z najwyższej jakości produktów naturalnych (nieprzetworzonych), świeżych (niemrożonych) oraz składników sezonowych.
2. Posiłki muszą być przygotowywane w miejscu ich podawania - Zamawiający nie dopuszcza dowozu gotowych dań na miejsce serwowania posiłku. Restauracja musi posiadać odpowiednie zaplecze (kuchnię), umożliwiające realizację przedmiotu zamówienia w zakresie wyżywienia jednocześnie dla min. 135 osób (nie jest możliwa realizacja wyżywienia w systemie ,,na tury/zmiany").
3. Wykonawca przedstawi Zamawiającemu wizualizację/plan ułożenia sali konferencyjnej przy układzie bankietowym zgodnie z opisem zamówienia. Poszczególne elementy będą mogły być uszczegółowione na etapie realizacji Zamówienia.
4. Zamawiający zastrzega, że może zmniejszyć liczbę uczestników (planowaną - 135 os.)
0 maksymalnie 15%. Stosowna informacja zostanie przekazana Wykonawcy najpóźniej na 10 dni roboczych przed terminem konferencji. W przypadku skorzystania z możliwości zmniejszenia uczestników, kwota zamówienia zostanie pomniejszona o wynagrodzenie przewidziane za tę część zamówienia (catering).
5. Ramowy program konferencji będzie obejmował:
- prezentacje,
- wystąpienia,
Zamawiający zapewnia sprzęt muzyczny i obsługę techniczną związany z przygotowaniem
1 nadzorowaniem zaplanowanych występów muzycznych.
Miejsce i termin składania ofert: 7. Ofertę należy złożyć za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: r.sawicki@mcwe.opole.pl do dnia 16.05.2022 r. do godz. 10.00 (liczy się data wpływu do kancelarii Zamawiającego)
Termin składania:2022-05-16
Miejsce i termin realizacji:Miejsce realizacji konferencji: Lokal znajdujący się na terenie Opola. Planowany czas trwania konferencji od godz. 16.00 do godz.19.00
Wymagania:Postępowanie prowadzone jest na podstawie art. 2.1. pkt 1, Ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dn. 29 stycznia 2004 r, Oz. U. z 2021 r. poz. 1129,1598, 2054, 2269, z 2022 r. poz, 25.
Wartość zamówienia netto - poniżej 30.000,00 Euro.
V. Warunki udziału w postępowaniu:
1. O udzielenie Zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
- posiadają odpowiednie doświadczenie (min. 2 letnie w organizacji co najmniej 5 konferencji z usługą cateringową i restauracyjną na min. 140 osób) oraz nie są powiązani osobowo lub kapitałowo z Zamawiającym;
- posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
- posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, potencjał ekonomiczny i techniczny, a także pracowników zdolnych do wykonania zamówienia;
- znajdują się w sytuacji finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;
- nie są podmiotem postępowania o upadłość, ani nie są w stanie upadłości, nie otwarto w stosunku do nich likwidacji;
- nie zostali jako osoby fizyczne skazani prawomocnym wyrokiem za przestępstwo popełnione w związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia, przestępstwo przekupstwa albo inne przestępstwo popełnione w celu osiągnięcia korzyści majątkowych;
- nie zalegają z uiszczaniem podatków, opłat ani składek na ubezpieczenie społeczne.
W celu potwierdzenia ww. warunków, Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie, które zawarte jest w załączniku nr 2.
VI.
Kryteria wyboru oferty i sposób oceny oferty:
1. W toku weryfikacji i oceny ofert Zamawiający może żądać od wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert. Zamawiający w celu ustalenia, czy oferta zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, może zwrócić się do wykonawcy o udzielenie wyjaśnień dotyczących elementów oferty mających wpływ na wysokość ceny.
2. Zamawiający poprawi:
a) oczywiste omyłki pisarskie;
b) oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek;
c) inne omyłki polegające na niezgodności oferty ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty, niezwłocznie zawiadamiając o tym wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
3. Kryteria oceny:
L.p. Nazwa kryterium Znaczenie kryterium w %
1 Cena 100%
- Maksymalna liczba punktów, możliwych do zdobycia w ramach przedmiotowego kryterium: 100.
- Sposób dokonania oceny oferty według kryterium ,,Cena".
- Cena oferty najtańszej / cena oferty badanej x 100 = liczba punktów
4. Oferowana cena jednostkowa brutto za 1 uczestnika musi uwzględniać wymagania wskazane w zapytaniu ofertowym oraz obejmować wszystkie koszty, jakie poniesie Wykonawca z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami, realizacji przedmiotu zamówienia.
5. Cena oferty powinna być wyrażona wyłącznie w walucie polskiej (PLN), z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku. Cena ofertowa jest ceną ryczałtową i obejmuje wszystkie koszty wykonania zamówienia.
6. Wynagrodzenie Wykonawcy musi zawierać wszelkie koszty, jakie ponosi on celem prawidłowego wykonania usługi, w szczególności: koszty wynagrodzeń pracowników, koszty artykułów spożywczych i przemysłowych, koszty urządzeń koniecznych do prawidłowego wykonania usługi, a także koszty ogólne, w tym: wszelkie podatki, opłaty i elementy ryzyka związane z realizacją zamówienia, zysk Wykonawcy oraz podatek VAT wg stawki obowiązującej w dacie wystawienia faktury.
7. Podana przez Wykonawcą cena brutto jednostkowa za 1 uczestnika podana w ofercie jest ceną kompletną, jednoznaczną i ostateczną.
8. Zamawiający/Miejskie Centrum Wspomagania Edukacji w Opolu zastrzega, że dla niniejszego zamówienia wyłącza stosowanie faktur elektronicznych w rozumieniu ustawy o elektronicznym fakturowaniu w zamówieniach publicznych, koncesjach na roboty budowlane lub usługi oraz partnerstwie publiczno-prywatnym.
9. Termin związania Wykonawcy złożoną ofertą wynosi 30 dni.
VII. Opis sposobu przygotowania oferty:
1. Zainteresowani wzięciem udziału w postępowaniu Wykonawcy zobowiązani są złożyć ofertę wykazując cenę jednostkową brutto za 1 uczestnika.
2. Oświadczenia, wnioski, oferty, zawiadomienia oraz informacje Zamawiający i Wykonawca przekazują za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: r.sawicki@mcwe.opole.pl
3. Wykonawca szyfruje ofertę w taki sposób, aby Zamawiający mógł ją odczytać po upływie terminu składania ofert.
4. Ze strony Zamawiającego osobami uprawnionymi do kontaktowania się z Wykonawcami jest: w sprawach proceduralnych i merytorycznych: Rafał Sawicki, 77 454 50 87.
5. Wykonawca przygotowuje i przedstawia ofertę zgodnie z opisem określonym w Zapytaniu ofertowym.
6. Treść oferty musi odpowiadać treści Zapytania ofertowego.
8. Wykonawca załącza skany dokumentów:
- Załącznik nr 1 - formularz ofertowy - skan podpisanego dokumentu przez osobę upoważnioną/ osoby upoważnione;
-- załącznik nr 2 - Oświadczenia Wykonawcy - skan podpisanego dokumentu przez osobę upoważnioną/ osoby upoważnione;
- pełnomocnictwo (oryginał lub kopia poświadczona za zgodność z oryginałem), jeśli oferta została podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy;
- wizualizację/plan ułożenia sali konferencyjnej przy układzie bankietowym zgodnie z opisem zamówienia.
Oferty niekompletne lub niezgodne z warunkami udziału w postępowaniu, będą odrzucone. VIII. Dodatkowe informacje:
1. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość prac, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi określonymi w przedmiocie zamówienia.
2. Zamawiający podpisze z Wykonawcą umowę na przygotowanie i organizację konferencji po rozstrzygnięciu ofert. Rozliczenie wynagrodzenia nastąpi po wykonaniu usługi zgodnie z zamówieniem na podstawie wystawionej faktury VAT, która będzie obejmować faktyczną liczbę uczestników na konferencji, którą podał i potwierdził Zamawiający.
3. Termin płatności po wykonaniu usługi: 30 dni od daty dostarczenia do siedziby Zamawiającego prawidłowo wystawionej faktury VAT,
4. Oferent ponosi wszelkie koszty własne związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.
5. Niezależnie od wyniku postępowania, Zamawiający w żadnym przypadku nie odpowiada za koszty poniesione za Oferenta w związku z przygotowaniem i złożeniem oferty.
IX. Uwagi końcowe:
1. Zamawiający wykluczy z postępowania Oferentów, co do których wskutek sprawdzenia wiarygodności ofert poweźmie informacje o zawarciu w złożonej ofercie danych niezgodnych z prawdą.
2. Zamawiający wykluczy z postępowania wykonawców, którzy nie wykażą spełniania warunków udziału w postępowaniu.
3. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wyboru kolejnej wśród najkorzystniejszych ofert, jeżeli oferent, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, uchyli się od zawarcia umowy o realizację przedmiotu niniejszego zapytania.
4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych.
5. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.
6. Każdy Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę.
7. Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana, zostanie poinformowany pisemnie.
8. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany warunków zapytania ofertowego w trakcie jego ogłoszenia.
9. Zamawiający zastrzega sobie prawo odstąpienia bądź unieważnienia zapytania ofertowego bez podania przyczyn w przypadku zaistnienia okoliczności nieznanych Zamawiającemu w dniu sporządzenia niniejszego Zapytania Ofertowego.
Uwagi:X. Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych do postępowań o udzielenie zamówienia poniżej 30000 euro
Na podstawie art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: RODO), informuję, że:
Administrator danych:
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miejskie Centrum Wspomagania Edukacji w Opolu z siedzibą w Opolu, ul. Powstańców Śląskich 19, kod pocztowy 45-086, e-mail: sekretariatmodn@mcwe.opole.pl, tel. (+48 77) 45 11 800.
Inspektor ochrony danych:
Dane kontaktowe Inspektora ochrony danych: adres: ul. Powstańców Śląskich 19, kod pocztowy 45-086; e-mail: t.sopyła@mcwe.opole.pl tel.: (+48 77) 454 50 87.
Cele przetwarzania danych osobowych oraz podstawa prawna przetwarzania:
Przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych odbywać się będzie na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b i e RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego poniżej 30 000 euro na wykonanie usługi dotyczącej organizacji konferencji z wynajmem sali, usługą cateringową i restauracyjną dla Miejskiego Centrum Wspomagania Edukacji w oPolu, prowadzonym w trybie przewidzianym zasad udzielania zamówień o wartości nie przekraczającej kwoty 30000 euro netto.
Odbiorcy danych:
Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa.
Okres przechowywania danych osobowych:
Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji ww. celów przetwarzania danych osobowych, a po tym czasie przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy powszechnie obowiązującego prawa.
Prawo dostępu do danych osobowych:
Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania* oraz prawo do ograniczenia ich przetwarzania**.
Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego:
Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.
Konsekwencje niepodania danych osobowych:
Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne. Nie podanie przez Panią/Pana danych osobowych wyłącza możliwość zawarcia umowy. Zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym profilowanie:
Pani/Pana dane nie będą poddawane zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.
*Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego poniżej 30000 euro ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z przepisami prawa, ani nie może naruszać integralności protokołu zamówienia publicznego oraz jego załączników.
**Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej lub ze względu na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
Kontakt:6. Dodatkowych informacji udziela Pan Rafał Sawicki, tel. 77 4545087 wew. 29, e-mail: r.sawicki@mcwe.opole.pl
Kod CPV:55300000-3
Numer dokumentu:2020/MCWE/ZO/1
Źródło: Internet i własne
Załączniki: