Kategoria ogłoszenia: | przetarg zapytanie ofertowe - Polska |
---|---|
Data dodania oferty: | 2021-09-24 |
Przedmiot ogłoszenia: | Przeprowadzenia szkolenia gastronomicznego |
Organizator: | Stowarzyszenie Wspierania Inicjatyw Gospodarczych Delta Partner |
Adres: | Zamkowa 3a/1, 43-400 Cieszyn |
Województwo / powiat: |
śląskie, pow. cieszyński |
Państwo: | Polska |
NIP: | PL5482251541 |
Telefon / fax: | 787 474 214 |
E-mail: | blazej.zebrok@deltapartner.org.pl |
Strona www: | https://bazakonkurencyjnosci.funduszeeuropejskie.gov.pl/ogloszenia/71158 |
Opis: | Powstaje w kontekście projektu RPSL.09.01.05-24-00A3/20 - Lepszy Ty Opis 2. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na przeprowadzeniu dla uczestników projektu ,,Lepszy Ty" szkolenia gastronomicznego: a) wymiar godzinowy szkolenia to min. 80 h lekcyjnych (min. 40 h zajęć teoretycznych oraz 40 h zajęć praktycznych), jednak nie więcej niż 8 h lekcyjnych dziennie; b) szkolenie zostanie przeprowadzone dla 6 uczestników projektu ,,Lepszy Ty". Zamawiający dopuszcza możliwość dołączenia uczestników projektu do istniejącej grupy szkoleniowej, z zastrzeżeniem, że łączna liczba członków grupy nie może przekraczać 12 osób; c) Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ostatecznej liczby osób biorących udział w szkoleniu; d) szkolenie zostanie zorganizowane w okresie od października 2021 r. do listopada 2022 r. Zajęcia będą odbywać się według harmonogramu zajęć uzgodnionego z Zamawiającym po podpisaniu umowy oraz nie później niż 5 dni przed rozpoczęciem szkolenia; e) szkolenie zostanie zorganizowane w odległości nie większej niż 35 km w linii prostej od miasta Cieszyna (43-400), w salach zapewnionych przez Wykonawcę; f) przez 1 godzinę lekcyjną Zamawiający rozumie godzinę dydaktyczną, tj. jednostkę w wymiarze 45 minut. 3. Przez przeprowadzenie szkolenia Zamawiający rozumie poniesienie wszystkich kosztów związanych z organizacją szkolenia i niezbędnych do udziału uczestników w szkoleniu od momentu rozpoczęcia udziału w szkoleniu po uzyskanie przez nich dokumentu potwierdzającego nabycie kompetencji i kwalifikacji (jeśli dotyczy) lub, w tym m.in. wynagrodzenie osób lub osoby prowadzącej szkolenie, zapewnienie sali szkoleniowej i materiałów szkoleniowych oraz odpowiedniego sprzętu i odzieży, jeśli są wymagane, ubezpieczenie uczestników szkolenia, koszt wymaganych badań lekarskich, koszt przeprowadzenia wszelkich egzaminów (wraz z kosztem jednego egzaminu poprawkowego dla każdego egzaminu) oraz koszt wydania uczestnikom szkolenia dokumentów potwierdzających nabycie kompetencji i kwalifikacji (jeśli dotyczy). 4. Przedmiot zamówienia realizowany jest w ramach projektu pn. ,,Lepszy Ty", współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020 dla osi priorytetowej: IX. Włączenie społeczne; dla działania 9.1. Aktywna integracja; dla poddziałania 9.1.5. Programy aktywnej integracji osób i grup zagrożonych wykluczeniem społecznym. 5. Odbiorcami usługi będą osoby zagrożone wykluczeniem i wykluczone społecznie z terenu powiatu cieszyńskiego. 6. Minimalny zakres usługi obejmuje: a) opracowanie programu szkolenia uwzględniającego tematykę szkolenia wskazaną w pkt. 5b) oraz indywidualne potrzeby uczestników szkolenia; b) opracowanie programu szkolenia zgodnie z poniższą tematyką: ? wprowadzenie do zawodu kucharza, zagadnienia z zakresu BHP, HACCP, obsługi maszyn i urządzeń, ? zaznajomienie się z najważniejszymi zagadnieniami kulinarnymi, ? sporządzanie przykładowych dań z warzyw, owoców, grzybów, ? zastosowanie w sporządzaniu potraw kasz, ryżu, makaronów, jaj, ? zaznajomienie się z przygotowaniem dań z mięsa drobiowego na przykładzie kurczaka, indyka, kaczki, ? przygotowanie potraw z ryb, ? przygotowanie dań słodkich na przykładzie klasycznych europejskich deserów; c) prowadzenie szkolenia zgodnie z programem szkolenia; d) prowadzenie dokumentacji ze szkolenia w sposób wskazany przez Zamawiającego, w tym: ? list obecności uczestników szkolenia, ? bieżącego prowadzenia dziennika zajęć zgodnie z ustalonym z Zamawiającym wzorem, ? miesięcznej ewidencji / zestawienia czasu pracy zgodnie z ustalonym z Zamawiającym wzorem, ? innych dokumentów niezbędnych dla potrzeb realizacji projektu; e) przekazanie Zamawiającemu dokumentacji szkolenia dla danej grupy w terminie do 5 dni roboczych od zakończenia szkolenia dla danej grupy. 7. W celu potwierdzenia nabycia kompetencji przez uczestników szkolenia Wykonawca przeprowadzi egzamin wewnętrzny dla każdego z nich. Kompetencje to wyodrębniony zestaw efektów uczenia się / kształcenia. Fakt nabycia kompetencji należy weryfikować w ramach następujących etapów: a) wzorzec - zdefiniowanie standardu wymagań, tj. efektów uczenia się, które osiągną uczestnicy w wyniku przeprowadzonych działań projektowych. Winien zawierać jasno określone warunki, które powinien spełniać uczestnik projektu ubiegający się o nabycie kompetencji, tj. wyczerpującą informację o efektach uczenia się dla danej kompetencji oraz kryteria i metody ich weryfikacji, b) ocena - przeprowadzenie weryfikacji na podstawie opracowanych kryteriów oceny po zakończeniu wsparcia udzielanego danej osobie, c) porównanie - porównanie uzyskanych wyników etapu Ocena z przyjętymi wymaganiami (określonymi na etapie Wzorzec) po zakończeniu wsparcia udzielanego danej osobie. 8. Czas przeprowadzenia egzaminu wewnętrznego nie wlicza się w liczbę godzin szkolenia. 9. Po pozytywnym zaliczeniu odpowiedniego egzaminu każdy uczestnik powinien otrzymać: a) w przypadku uzyskania kompetencji - stosowne zaświadczenie, na którym znajdą się wymienione kompetencje nabyte podczas szkolenia, b) w przypadku uzyskania kwalifikacji - stosowny certyfikat lub inny dokument potwierdzający osiągnięcie efektów uczenia się spełniających określone wymagania. 10. Zajęcia szkoleniowe mogą prowadzić wyłącznie wykładowcy i instruktorzy posiadający stosowne uprawnienia do prowadzenia szkoleń danego typu, o ile są wymagane odrębnymi przepisami. 11. Podana przez Wykonawcę w ofercie cena będzie obejmować wszystkie koszty związane z wykonaniem przedmiotu umowy (wraz z ewentualnymi podatkami oraz składkami na ubezpieczenie społeczne w sytuacji konieczności ich zapłaty). 12. Zajęcia będą odbywać się od poniedziałku do soboty w godz.ch pomiędzy 8:00 a 20:00. 13. Zamawiający dopuszcza możliwość wprowadzenia zmian do przedmiotu zamówienia zgodnie z pkt IV niniejszego zapytania. Zgodnie z załącznikiem do niniejszego zapytania. |
Miejsce i termin składania ofert: |
TERMIN SKŁADANIA ofert 2021-10-04 |
Termin składania: | 2021-10-04 |
Miejsce i termin realizacji: | Planowany termin podpisania umowy 2021-10 Miejsca realizacji adres Kraj Polska Województwo śląskie Powiat cieszyński Gmina Cieszyn Miejscowość Cieszyn Harmonogram Etap 1 Początek realizacji 2021-10-06 Koniec realizacji 2021-11-30 Czy występuje płatność częściowa NIE Opis Świadczenie usługi polegającej na przeprowadzeniu dla uczestników projektu ,,Lepszy Ty" szkolenia gastronomicznego: a) wymiar godzinowy szkolenia to min. 80 h lekcyjnych (min. 40 h zajęć teoretycznych oraz 40 h zajęć praktycznych), jednak nie więcej niż 8 h lekcyjnych dziennie; b) szkolenie zostanie przeprowadzone dla 6 uczestników projektu ,,Lepszy Ty". Zamawiający dopuszcza możliwość dołączenia uczestników projektu do istniejącej grupy szkoleniowej, z zastrzeżeniem, że łączna liczba członków grupy nie może przekraczać 12 osób; c) Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ostatecznej liczby osób biorących udział w szkoleniu; d) szkolenie zostanie zorganizowane w okresie od października 2021 r. do listopada 2022 r. Zajęcia będą odbywać się według harmonogramu zajęć uzgodnionego z Zamawiającym po podpisaniu umowy oraz nie później niż 5 dni przed rozpoczęciem szkolenia; e) szkolenie zostanie zorganizowane w odległości nie większej niż 35 km w linii prostej od miasta Cieszyna (43-400), w salach zapewnionych przez Wykonawcę; f) przez 1 godzinę lekcyjną Zamawiający rozumie godzinę dydaktyczną, tj. jednostkę w wymiarze 45 minut. Zgodnie z załącznikiem do niniejszego zapytania. |
Wymagania: | Warunki zmiany umowy 1. Zamówienie i umowa podlegają zmianom w zakresie: a) korekty oczywistych omyłek pisarskich; b) zmiany terminu realizacji przedmiotu umowy; c) łącznej liczby uczestników szkolenia; d) zmiany kadry wskazanej w ofercie przez Wykonawcę - po akceptacji ze strony Zamawiającego. Zastępująca osoba powinna posiadać kwalifikacje i doświadczenie przynajmniej równoważne osobie zastępowanej. 2. Zmiany opisane w ust. 1b)-d) mogą zostać dokonane w przypadku niemożności dochowania odpowiednich warunków umowy spowodowanej: a) działaniami mającymi na celu ograniczenie rozprzestrzeniania się koronawirusa SARS-Cov-2; b) wystąpieniem klęski żywiołowej; c) wystąpieniem innej siły wyższej; d) wstrzymaniem realizacji projektu przez Zamawiającego; e) problemów w rekrutacji uczestników projektu; f) wystąpieniem innej sytuacji uniemożliwiającej realizację umowy z przyczyn niezależnych od stron umowy. 3. Zmiany wymienione w ust. 1 nie wpłyną na cenę jednostkową szkolenia za 1 osobę określoną w umowie z Wykonawcą. 4. Termin wykonania przedmiotu umowy może ulec odpowiedniemu przedłużeniu o czas niezbędny do zakończenia wykonywania jej przedmiotu w sposób należyty. Czy dopuszczalna oferta częściowa? NIE Warunki, jakie musi spełniać oferent Typ Wiedza i doświadczenie Opis 1. Zamawiający uzna warunek w zakresie doświadczenia za spełniony, jeżeli Wykonawca za pomocą stosownego dokumentu (np. referencje, list polecający, poświadczenie, opinia itp. wg wyboru Wykonawcy) poświadczy, iż zamówienie będzie wykonywane przez osobę/y, która/e w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert wykonała/y usługi polegające na prowadzeniu szkoleń gastronomicznych w wymiarze łącznym min. 240 godzin dydaktycznych. Ponadto: a) z przedstawionego przez wykonawcę dokumentu musi wynikać jednoznacznie posiadanie min. 240 h doświadczenia w ww. zakresie przez osobę/y która/e będzie/będą wykonywać przedmiot zamówienia; b) dokument poświadczający zrealizowanie wymaganej liczby godzin, o którym mowa w ust. 1, musi zostać wystawiony przez podmiot inny niż Wykonawca (niezależny od Wykonawcy) np. końcowy odbiorca usługi lub zamawiający usługę u Wykonawcy. 2. Zamawiający uzna warunek w zakresie wiedzy za spełniony, jeżeli Wykonawca udokumentuje, iż zamówienie będzie wykonywane przez osobę/y dysponującą/e: a) dwuletnim doświadczeniem zawodowym z zakresu prowadzenia szkoleń gastronomicznych - kserokopia świadectwa pracy, umów cywilnoprawnych, zaświadczeń z odbytego stażu, przygotowania zawodowego oraz innych form praktyki zawodowej, wpisu / wypisu do / z ewidencji działalności gospodarczej (w przypadku prowadzenia działalności gospodarczej) itp. wg wyboru Wykonawcy, jednoznacznie potwierdzający fakt posiadania co najmniej dwuletniego doświadczenia zawodowego. Typ Lista wymaganych dokumentów/oświadczeń Opis 1. Wykonawca ma obowiązek dołączenia do oferty: a) oświadczenia o braku powiązań kapitałowych lub osobowych (załącznik nr 1 do zapytania ofertowego); b) formularza oferty (załącznik nr 2 do zapytania ofertowego); c) wykazu kadry, za pomocą której Wykonawca będzie wykonywał przedmiot zamówienia (załącznik nr 3 do zapytania ofertowego). Wykaz ten, będący treścią oferty, a także jednym z elementów oceny ofert, będzie wiążący dla Wykonawcy i nie będzie podlegał późniejszym zmianom z zastrzeżeniem pkt. IV. d) wykazu doświadczenia (załącznik nr 4 do zapytania ofertowego); e) kompletu dokumentów potwierdzających wiedzę i doświadczenie wykazane w pkt. VI oraz w załącznikach nr 3 i 4. Dokumenty powinny być składane w formie kserokopii poświadczonej i opatrzonej klauzulą ,,za zgodność z oryginałem" przez osoby do tego uprawnione. Złożenie dokumentu w niewłaściwej formie (np. niepoświadczone przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem odpisy lub kopie) traktowane będzie jak jego brak. |
Uwagi: | Data opublikowania ogłoszenia 2021-09-24 Data ostatniej zmiany 2021-09-24 Kryteria oceny Czy kryterium cenowe TAK Opis Cena ryczałtowa brutto za jedną osobę - waga punktowa 80%. Najwyższą liczbę punktów otrzyma cena najniższa wśród cen zawartych w ofertach na wykonanie zamówienia. Ceny w pozostałych ofertach punktowane będą następująco: C = Cena min. / Cena oferowana x 80 pkt. Czy kryterium cenowe NIE Opis Doświadczenie kadry w prowadzeniu szkoleń gastronomicznych - waga punktowa 20%. Najwyższą liczbę punktów otrzyma oferta z najwyższym doświadczeniem osoby wyznaczonej do realizacji zamówienia. Pozostałe oferty: D = Dośw. oferowane / Dośw. maks. x 20 pkt. |
Kontakt: | Osoby do kontaktu Błażej Żebrok tel.: 787 474 214 e-mail: blazej.zebrok@deltapartner.org.pl |
Kod CPV: | 80500000-9 |
Numer dokumentu: | 2021-23544-71158, 5.Z.LT.2021 |
Źródło: | Internet i własne |
Spośród kilku tysięcy ogłoszeń, które codziennie dodajemy do naszego serwisu, umożliwiamy Państwu w sposób nieograniczony zapoznanie się z kilkoma z nich.