Kategoria ogłoszenia: | przetarg zapytanie o cenę - Polska |
---|---|
Data dodania oferty: | 2024-11-26 |
Przedmiot ogłoszenia: | Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków (pełne obiady, zupy) dla osób uprawnionych w punkcie Wykonawcy |
Organizator: | Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Augustowie |
Adres: | ul. 3 Maja 60, 16-300 Augustów |
Województwo / powiat: |
podlaskie, pow. augustowski |
Państwo: | Polska |
Telefon / fax: | telefon 087 6445430 faks 087 6445430 |
E-mail: | mops.zp@urzad.augustow.pl |
Opis: | Zapytanie o cenę dla zamówienia publicznego o wartości poniżej 130.000 PLN Przedmiot zamówienia 1) Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków (pełne obiady, zupy) dla osób uprawnionych w punkcie Wykonawcy na terenie miasta Augustowa. Punkt wydawania posiłków musi znajdować się na terenie miasta Augustowa ograniczonym ulicami: Chreptowicza, Mazurska, Kwaśna, Nadrzeczna, Mostowa, Partyzantów, 29 Listopada, Wybickiego, Obrońców Westerplatte - przewidywana ilość pełnych obiadów do wydania: 18 posiłków dziennie. Przewidywana ilość zup do wydania w okresie letnim: 4 zupy dziennie. Szacunkowe liczby wydawanych posiłków mogą ulegać zmianie (plus, minus), w zależności od pozyskanych środków w ramach Programu ,,Posiłek w szkole i w domu" w 2025 roku oraz liczby osób/rodzin spełniających kryteria do otrzymywania posiłków. 2) Skład i gramatura posiłków: pełny obiad [zupa min. 400ml.; drugie danie składające się z głównego składnika o gramaturze min. 100g, dodatki (ziemniaki, makaron, ryż, kasza) min. 200g, surówka min. 120g lub drugie danie jarskie czy półmięsne o gramaturze min. 300g; kompot min. 200ml.], zupa min. 400ml. 3) Gramatura posiłków opisana powyżej obejmuje gramaturę obowiązującą w chwili wydania. 4) Szczegółowa liczba oraz rodzaj posiłków wynikać będzie z decyzji administracyjnych przyznających to świadczenie. 5) Wykonawcy prowadzący produkcję lub obrót żywnością są zobowiązani do przestrzegania obowiązujących przepisów, w tym m. in.: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023r., poz. 1448) i rozporządzeń wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy. 6) Gorące posiłki powinny uwzględniać obecność pełnowartościowego białka (mięso, mleko, jaja, ryby) z dodatkiem warzyw lub owoców z uwzględnieniem sezonowości, być urozmaicone oraz sporządzone ze świeżych produktów, posiadających aktualne terminy ważności. 7) Drugie dania wykonane z podrobów dopuszcza się nie częściej niż raz na dwa tygodnie. 8) Produkcja dań gorących nie może być oparta na mrożonych wyrobach kulinarnych, poddawanych obróbce termicznej w kuchence mikrofalowej. 9) Nie dopuszcza się, aby w ciągu tygodnia wystąpiła powtarzalność tej samej potrawy. 10) Wykonawca zapewni odpowiednie warunki lokalowe do spożycia posiłku - miejsca siedzące przy stole. Nie dopuszcza się wydawania posiłków w lokalu w naczyniach, pojemnikach jednorazowych. 11) W przypadku wprowadzenia stanu epidemicznego, Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania gorących posiłków na wynos w dostosowanych do tego pojemnikach z atestem PZH, nie pobierając opłaty za pojemnik od klienta. 12) Przedmiot zamówienia Wykonawca realizuje w lokalu, do którego posiada tytuł prawny, którego stan techniczny i wyposażenie są zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. Lokal musi być dostosowany do obsługi, także osób niepełnosprawnych, w tym posiadać: -- podjazd dla wózków inwalidzkich, -- drzwi o szerokości umożliwiającej wjazd osoby niepełnosprawnej wózkiem inwalidzkim do lokalu oraz WC, -- pomieszczenia ze zróżnicowanym poziomem podłóg powinny być przystosowane do ruchu osób niepełnosprawnych. 13) Gorące posiłki wydawane będą sukcesywnie, zgodnie z indywidualnymi zamówieniami na podstawie imiennej decyzji administracyjnej. W okresie od stycznia 2025r. do czerwca 2025r. oraz od września 2025r. do grudnia 2025r. posiłki będą dostarczane w postaci pełnych obiadów. W okresie letnim: lipiec-sierpień 2025r. posiłki będą w postaci zup. 14) Posiłki należy wydawać w dni robocze w godz.ch 11:00- 16:00. 15) Należność za przygotowane i dostarczone posiłki (zgodnie z faktyczną liczbą wydanych posiłków) będzie przekazywana na konto Wykonawcy po zakończeniu miesiąca i otrzymaniu rachunku/faktury VAT (do dnia 5-go następnego miesiąca); w tym za grudzień do 29 grudnia 2025 roku. 16) Wykonawcę obowiązuje pełna dyspozycyjność w sprawach pilnych. 17) Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli wykonywanych usług objętych zapytaniem o cenę. 18) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. |
Miejsce i termin składania ofert: |
Ofertę można złożyć osobiście w siedzibie Zamawiającego w Biurze Obsługi Mieszkańca pokój nr 7, pocztą, faksem pod nr telefonu 87 6445430 lub pocztą elektroniczną na adres: mops.zp@urzad.augustow.pl. TERMIN SKŁADANIA ofert. Ofertę należy złożyć do dnia 04.12.2024r. do godz. 1200. |
Termin składania: | 2024-12-04 |
Miejsce i termin realizacji: | Termin wykonania zamówienia. Termin wykonania zamówienia publicznego obejmuje rok 2025. Czas trwania umowy: 02.01.2025r. -31.12.2025r. |
Wymagania: | Opis sposobu przygotowywania ofert. 1. Wykonawca może złożyć jedną ofertę sporządzając ją w języku polskim, w formie pisemnej. 2. Oferta powinna zawierać wypełniony formularz ofertowy (załącznik nr 1) podpisany przez uprawnioną osobę. 3. Oferta musi zawierać podpisane oświadczenie (załącznik nr 2) oraz podpisaną Klauzulę informacyjną (RODO) - dotyczy osób fizycznych (załącznik nr 3). Oferty złożone po terminie będą zwracane Wykonawcy, bez otwierania. Wykonawcy składający oferty dodatkowe nie mogą zaoferować cen wyższych niż zaoferowane w złożonych ofertach. W toku oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert. Wykonawcy będą zobowiązani do przedstawienia wyjaśnień w terminie określonym przez Zamawiającego. Informacje o formalnościach, jakie powinny zostać dopełnione po wyborze oferty w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 1. Zamawiający powiadomi wszystkich Wykonawców, którzy złożyli oferty o wyborze najkorzystniejszej oferty. 2. Zamawiający powiadomi wybranego Wykonawcę o miejscu i terminie podpisania umowy. Przy podpisywaniu umowy wymagane będą następujące dokumenty: - tytuł prawny do lokalu, w którym będą przygotowywane i wydawane posiłki (razem z aktualną decyzją właściwej Powiatowej Stacji Sanitarno -- Epidemiologicznej o zatwierdzeniu zakładu), - wykaz środków transportu wykorzystywanych przy realizacji zamówienia (zatwierdzonych przez Powiatową Stację Sanitarno - Epidemiologiczną). |
Źródło: | Internet i własne |
Spośród kilku tysięcy ogłoszeń, które codziennie dodajemy do naszego serwisu, umożliwiamy Państwu w sposób nieograniczony zapoznanie się z kilkoma z nich.