Zgłoś sugestię
AAA

Spośród kilku tysięcy ogłoszeń, które codziennie dodajemy do naszego serwisu, umożliwiamy Państwu w sposób nieograniczony zapoznanie się z kilkoma z nich.

Numer ogłoszenia: 27989458 aktualne zobacz branże
Kategoria ogłoszenia:przetarg zapytanie ofertowe - Polska
Data dodania oferty:2024-10-01
Przedmiot ogłoszenia:Usługa cateringowa w trakcie szkolenia zawodowego
Organizator:Lubelski Oddział Okręgowy Polskiego Czerwonego Krzyża
Adres: Puchacza 6, 20-323 Lublin
Województwo / powiat: lubelskie, pow. Lublin
Państwo: Polska
NIP:PL7120160508
Telefon / fax:517453447
E-mail:
Strona www:https://bazakonkurencyjnosci.funduszeeuropejskie.gov.pl/ogloszenia/200326
Opis:Zapewnienie cateringu dla jednej grupy w trakcie szkolenia zawodowego w Zamościu - ZAPYTANIE OFERTOWE NR WIiSM/05/2024
Powstaje w kontekście projektu
FELU.08.03-IP.02-0045/23 - Wsparcie informacyjne i szkoleniowe dla Migrantów

Część 1
Usługa cateringowa w trakcie szkolenia zawodowego w Zamościu

Przedmioty zamówienia
Usługa
Usługi cateringowe
Opis
2. Zakres usługi obejmuje:
Usługę cateringową w postaci przygotowania i dostarczania wyżywienia w trakcie szkolenia zawodowego. Przez wyżywienie rozumie się obiad - dwa dania: zupa i drugie danie oraz napój i deser. Usługa będzie realizowana w dni wskazane przez Zamawiającego, (z wyłączeniem niedziel i dni świątecznych), według harmonogramu przedstawionego przez Zamawiającego, przy czym liczba posiłków danego dnia uzależniona będzie od obecności Uczestników Projektu. Zamawiający zastrzega sobie prawo do realizacji usług w niepełnym wymiarze. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianych posiłków. Z tego tytułu wyklucza się jakiekolwiek roszczenia Wykonawcy względem Zamawiającego. Wyżywienie zostanie rozliczone na podstawie faktycznej liczby osób korzystających z tej usługi. Wykonawca akceptuje, że otrzyma wynagrodzenie tylko za rzeczywistą liczbę wydanych posiłków.
Wymagania dotyczące posiłków:
a) Zestaw obiadowy składający się z dwóch dań - z możliwością zapewnienia opcji wegetariańskiej: I danie - zupa, co najmniej 150 ml na osobę, II danie - co najmniej - danie mięsne zawierające porcję 150 gram mięsa uzupełnionych 100 gram dodatków (ziemniaki, ryż, makaron, inne) oraz 50 gram surówki/sałatki) lub danie jarskie, zawierające porcję 300 gram dania jednogarnkowego lub wieloskładnikowego.
b) Deser - napój (kawa, herbata, sok) oraz suche ciastka/słone przekąski w ilości dostosowanej każdorazowo do liczby Uczestników na szkoleniu.
Miejsce i termin składania ofert: TERMIN SKŁADANIA ofert
2024-10-09
Termin składania:2024-10-09
Miejsce i termin realizacji:Planowany termin podpisania umowy
2024-10

Miejsca realizacji
adres
Kraj
Polska
Województwo
lubelskie
Powiat
Lublin
Gmina
Lublin
Miejscowość
Lublin
Harmonogram
Etap 1
Początek realizacji
2024-10-01
Koniec realizacji
2024-10-09
Czy występuje płatność częściowa
NIE
Opis
TERMIN SKŁADANIA ofert
Etap 2
Początek realizacji
2024-10-09
Koniec realizacji
2024-10-16
Czy występuje płatność częściowa
NIE
Opis
Podpisanie umowy z wykonawcą
Etap 3
Początek realizacji
2024-10-16
Koniec realizacji
2024-11-30
Czy występuje płatność częściowa
NIE
Opis
Realizacja zamówienia
3. Termin realizacji: październik 2024 r. - listopad 2024 r.

4. Miejsce realizacji: miasto Zamość - dokładna lokalizacja określona zostanie przy realizacji zamówienia.
Wymagania:Warunki zmiany umowy
Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień zawartej umowy, na podstawie aneksu
do umowy, w zakresie/przypadkach:
a) Terminu realizacji usługi - w szczególności w wyniku rezygnacji UP z dalszego udziału w projekcie, zgłoszonych przez UP uzasadnionych potrzeb w zakresie organizacji wsparcia, w wyniku wprowadzonych zmian do umowy o dofinansowanie/wniosku o dofinansowanie realizowanego projektu, jak również w sytuacjach, których Zamawiający, działając z należytą starannością, nie mógł przewidzieć.
b) Miejsca realizacji usługi - w wyniku wprowadzonych zmian do umowy o dofinansowanie/wniosku o dofinansowanie realizowanego projektu, przy czym zmiana miejsca realizacji może ograniczać się jedynie do wskazanego obszaru miasta Zamość.
c) Zmniejszenia wymiaru zamówienia - w szczególności w wyniku wprowadzonych zmian do umowy o dofinansowanie/wniosku o dofinansowanie realizowanego projektu, rezygnacji UP z dalszego udziału w projekcie, jak również w sytuacjach, których Zamawiający, działając z należytą starannością, nie mógł przewidzieć.
d) Zwiększenia wymiaru zamówienia - w szczególności w wyniku wprowadzonych zmian do umowy o dofinansowanie/wniosku o dofinansowanie realizowanego projektu oraz w wyniku skierowania na daną formę wsparcia większej liczby UP w oparciu o dokumenty opracowane w ramach projektu.
e) Sposobu wykonania przedmiotu zamówienia - w sytuacji wprowadzenia zmian do umowy o dofinansowanie/ wniosku o dofinansowanie realizowanego projektu.
f) Wysokości łącznego wynagrodzenia Wykonawcy spowodowanego wprowadzeniem zmian, o których mowa w pkt c) i d), przy zachowaniu niezmienionych stawek jednostkowych.
g) Wystąpienia siły wyższej.
h) Zmiany wartości umowy w przypadku zwiększenia bądź zmniejszenia stawek podatku od towarów i usług, dotyczących Przedmiotu Zamówienia w wyniku zmian ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2004 r., Nr 54, poz. 535, t.j. Dz.U. z 2023r. poz. 1570), które wejdą w życie po dniu zawarcia umowy, a przed wykonaniem przedmiotu zamówienia.
i) Oczywistych omyłek pisarskich i rachunkowych w treści umowy.
Czy dopuszczalna oferta częściowa?
NIE
Warunki, jakie musi spełniać oferent
Typ
Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności
Opis
Wykonawca dysponuje kompetencjami lub uprawnieniami do prowadzenia określonej działalności zawodowej, w ramach tego warunku wykonawca zobowiązany jest do posiadania: zakładu, który został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2020r. poz. 2021 ze zm.); zgłoszonej działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz. U. z 2022r. poz. 1688);
Oferent wraz z ofertą składa Załącznik nr 1 - Formularz oferty zawierający w treści oświadczenia o spełnianiu wymagań, w którym potwierdza posiadanie odpowiedniej wiedzy i doświadczenia do wykonania przedmiotu zamówienia, a także posiadanie potencjału technicznego oraz stosownych uprawień do prowadzenia określonej działalności zawodowej.
Typ
Potencjał techniczny
Opis
Oferent dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania przedmiotu zamówienia
Oferent wraz z ofertą składa Załącznik nr 1 - Formularz oferty zawierający w treści oświadczenia o spełnianiu wymagań, w którym potwierdza posiadanie odpowiedniej wiedzy i doświadczenia do wykonania przedmiotu zamówienia, a także posiadanie potencjału technicznego oraz stosownych uprawień do prowadzenia określonej działalności zawodowej.
Typ
Lista wymaganych dokumentów/oświadczeń
Opis
Wykonawca składa uzupełniony i podpisany formularz ofertowy, stanowiący załącznik nr 1 do zapytania.
Typ
Dodatkowe warunki udziału
Opis
Wykonawcy nie mogą być powiązani z Zamawiającym (Beneficjentem) oraz Partnerem osobowo lub kapitałowo. Przez powiązania osobowe lub kapitałowe rozumie się wzajemne powiązania między Zamawiającym (Beneficjentem) oraz Partnerem lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu Zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu Zamawiającego czynności związane z przygotowaniem lub przeprowadzeniem procedury wyboru Wykonawcy a Wykonawcą, polegające w szczególności na:
- uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej;
- posiadaniu co najmniej 10% udziałów lub akcji (o ile niższy próg nie wynika z przepisów prawa);
- pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika;
- pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa lub powinowactwa w linii bocznej do drugiego stopnia, lub związaniu z tytułu przysposobienia, opieki lub kurateli albo pozostawaniu we wspólnym pożyciu w zamawiającym, jego zastępcą prawnym lub członkami organów zarządzających lub organów nadzorczych zamawiającego;
- pozostawaniu z zamawiającym w takim stosunku prawnym lub faktycznym, że istnieje uzasadniona wątpliwość co do ich bezstronności lub niezależności w związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia.
Dodatkowo z postępowania zostaną wykluczeni Wykonawcy w przypadku wystąpienia konfliktu interesów. Przez konflikt interesów rozumie się naruszenie zasady bezinteresowności i bezstronności poprzez w szczególności wykonywanie zadań mających związek lub kolidujących ze stanowiskiem służbowym, mających negatywny wpływ na sprawy prowadzone w ramach obowiązków służbowych, lub na bezstronność prowadzenia spraw służbowych z uwagi na względy rodzinne, emocjonalne, sympatie polityczne lub związki z jakimkolwiek krajem, interes gospodarczy lub jakiekolwiek inne bezpośrednie lub pośrednie interesy osobiste.
Opis weryfikacji spełniania warunku: Oferent wraz z ofertą składa Załącznik nr 1 - Formularz oferty zawierający w treści oświadczenia o spełnianiu wymagań, w którym potwierdza brak występowania powiązań i brak konfliktu interesów.
Wykonawcy pozostający w powiązaniu opisanym powyżej lub konflikcie interesów zostaną wykluczeni z postępowania.
Dodatkowo, Wykonawcy nie należą do kategorii Wykonawców wykluczonych z postępowania zgodnie z listą wykluczeń wskazaną w zapytaniu ofertowym.
Typ
Wiedza i doświadczenie
Opis
Wykonawca posiada odpowiednią wiedzę i doświadczenie do wykonania przedmiotu zamówienia.
Oferent wraz z ofertą składa Załącznik nr 1 - Formularz oferty zawierający w treści oświadczenia o spełnianiu wymagań, w którym potwierdza posiadanie odpowiedniej wiedzy i doświadczenia do wykonania przedmiotu zamówienia, a także posiadanie potencjału technicznego oraz stosownych uprawień do prowadzenia określonej działalności zawodowej.
Uwagi:Data opublikowania ogłoszenia
2024-10-01
Data ostatniej zmiany
2024-10-01 15:35:03

Kryteria oceny
Czy kryterium cenowe
TAK
Opis
Kryterium 1. Cena - 80% (maksymalnie możliwych do uzyskania 80,00 pkt)
Sposób przyznawania punktacji za spełnienie kryterium:
K1 = (Cmin/ C) x 80
K1 - liczba punktów uzyskana za kryterium Ceny
Cmin - najniższa cena brutto spośród ważnych ofert
C - cena brutto badanej oferty
Czy kryterium cenowe
NIE
Opis
Kryterium 2. Klauzule społeczne - 20% (maksymalnie możliwych do uzyskania 20,00 pkt) - zaangażowanie osoby wykluczonej społecznie do realizacji zamówienia
Kontakt:Osoby do kontaktu
Kinga Zielnicka
tel.: 517453447
e-mail: kinga.zielnicka@pck.pl
Kod CPV:55321000-6, 55520000-1, 55521200-0
Numer dokumentu:2024-76503-200326, WIiSM/05/2024
Źródło: Internet i własne
Załączniki: