Kategoria ogłoszenia: | przetarg zapytanie ofertowe - Polska |
---|---|
Data dodania oferty: | 2019-01-23 |
Przedmiot ogłoszenia: | Usługa cateringu |
Organizator: | Fundacja Rozwoju Demokracji Lokalnej Świętokrzyskie Centrum w Kielcach |
Adres: | ul. Sienkiewicza 78, 25-501 Kielce |
Województwo / powiat: |
świętokrzyskie, pow. Kielce |
Państwo: | Polska |
Telefon / fax: | 41 343 00 38 wew. 29 |
Strona www: | https://bazakonkurencyjnosci.funduszeeuropejskie.gov.pl |
Opis: | Zapytanie ofertowe nr PAR.2/SOWES/2019/2 - usługa cateringu w formie bufetu podczas warsztatów w zakresie ES Skrócony opis przedmiotu zamówienia Świadczenie usługi cateringu w formie bufetu składającej się z: przerwy kawowej oraz obiadu (1 danie wraz z napojem) podczas 2 warsztatów, w których weźmie udział łącznie minimum 60 osób (średnio 30 os./warsztat) Zamawiający określa następującą gramaturę potraw: Obiad powinien obejmować: - danie główne wraz z napojem: danie mięsne: jedna porcja minimum 120 g/os., lub danie bezmięsne - jedna porcja minimum 120 g/os. (o konieczności przygotowania dania bezmięsnego Wykonawca zostanie poinformowany niezwłocznie po otrzymaniu informacji od uczestniczki/uczestnika projektu) oraz dodatki do dań na gorąco - np. ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, ryż, kluski śląskie - jedna porcja minimum 150 g/os. oraz dodatek warzywny - np. warzywa blanszowane, surówki, sałaty jedna porcja minimum 120 g/os.; - napój/sok owocowy/kompot o pojemności minimum 200 ml/os. Obiad (drugie danie) powinien być dostarczony w jednorazowym opakowaniu. Do niego dołączone powinny być jednorazowe, papierowe serwetki i jednorazowe sztućce (widelec, nóż). Do napoju/soku/kompotu należy dołączyć jednorazowy kubek. Obiad powinien być ciepły i dostarczony w dniu i o godzinie określonej przez Zamawiającego (o terminach Zamawiający poinformuje Wykonawcę minimum 3 dni przed rozpoczęciem warsztatów). Przerwa kawowa (dostępna przez cały czas trwania warsztatów) powinna obejmować: - ciastka kruche bankietowe lub słone przekąski minimum 3 rodzaje (minimum 100 g/os.), - herbatę (czarna oraz owocowa), 0,25 l/os. - kawę: 0,25 l/os. - cukier - cytrynę - mleko do kawy - wodę gorącą - wodę gazowaną: 0,25 l/os. - wody niegazowaną: 0,25 l/os. W ramach poczęstunku powinny zostać dostarczone: talerzyki jednorazowe, łyżeczki jednorazowe, kubki styropianowe do gorących napojów, serwetki. Cel zamówienia Celem niniejszego zapytania ofertowego jest wyłonienie Wykonawcy, który przedstawi najkorzystniejsze, w rozumieniu postanowień niniejszego zapytania ofertowego, warunki realizacji usługi cateringu w formie bufetu podczas warsztatów w zakresie ES w związku z realizacją projektu ,,Świętokrzyski Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej (ŚOWES)" współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Poddziałanie 9.3.1 Wsparcie sektora ekonomii społecznej. Przedmiot zamówienia Świadczenie usługi cateringu w formie bufetu składającej się z: przerwy kawowej oraz obiadu (1 danie wraz z napojem) podczas 2 warsztatów, w których weźmie udział łącznie minimum 60 osób (średnio 30 os./warsztat) Zamawiający określa następującą gramaturę potraw: Obiad powinien obejmować: - danie główne wraz z napojem: danie mięsne: jedna porcja minimum 120 g/os., lub danie bezmięsne - jedna porcja minimum 120 g/os. (o konieczności przygotowania dania bezmięsnego Wykonawca zostanie poinformowany niezwłocznie po otrzymaniu informacji od uczestniczki/uczestnika projektu) oraz dodatki do dań na gorąco - np. ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, ryż, kluski śląskie - jedna porcja minimum 150 g/os. oraz dodatek warzywny - np. warzywa blanszowane, surówki, sałaty jedna porcja minimum 120 g/os.; - napój/sok owocowy/kompot o pojemności minimum 200 ml/os. Obiad (drugie danie) powinien być dostarczony w jednorazowym opakowaniu. Do niego dołączone powinny być jednorazowe, papierowe serwetki i jednorazowe sztućce (widelec, nóż). Do napoju/soku/kompotu należy dołączyć jednorazowy kubek. Obiad powinien być ciepły i dostarczony w dniu i o godzinie określonej przez Zamawiającego (o terminach Zamawiający poinformuje Wykonawcę minimum 3 dni przed rozpoczęciem warsztatów). Przerwa kawowa (dostępna przez cały czas trwania warsztatów) powinna obejmować: - ciastka kruche bankietowe lub słone przekąski minimum 3 rodzaje (minimum 100 g/os.), - herbatę (czarna oraz owocowa), 0,25 l/os. - kawę: 0,25 l/os. - cukier - cytrynę - mleko do kawy - wodę gorącą - wodę gazowaną: 0,25 l/os. - wody niegazowaną: 0,25 l/os. W ramach poczęstunku powinny zostać dostarczone: talerzyki jednorazowe, łyżeczki jednorazowe, kubki styropianowe do gorących napojów, serwetki. |
Miejsce i termin składania ofert: |
Termin składania ofert do dnia 31-01-2019 Miejsce i sposób składania ofert Oferty należy złożyć w formie pisemnej, w zamkniętej kopercie z dopiskiem ,,CATERING - WARSZTATY" i dostarczyć do siedziby Zamawiającego osobiście lub pocztą tradycyjną (decyduje data wpływu do siedziby Zamawiającego) na podany poniżej adres: Fundacja Rozwoju Demokracji Lokalnej Świętokrzyskie Centrum w Kielcach ul. Sienkiewicza 78 25-501 Kielce |
Termin składania: | 2019-01-31 |
Miejsce i termin realizacji: | Miejsce realizacji zamówienia Województwo: świętokrzyskie Powiat: jędrzejowski Miejscowość: Miejsce realizacji usługi cateringu obejmuje teren powiatu jędrzejowskiego. Harmonogram realizacji zamówienia Termin i miejsce realizacji usługi cateringu zostanie uzgodniony z Wykonawcą wybranym do realizacji zamówienia minimum 3 dni przed rozpoczęciem warsztatów. Zamówienie będzie realizowane od lutego 2019 r. do sierpnia 2019 r. |
Wymagania: | Pytania i wyjaśnienia Brak pytań i wyjaśnień Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności Wymagania stawiane Wykonawcy: a) Posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli prawo nakłada obowiązek posiadania tych uprawnień, b) Posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie, potencjał ekonomiczny i techniczny, a także pracowników zdolnych do realizacji zamówienia, c) Znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Wiedza i doświadczenie Wymagania stawiane Wykonawcy: Posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie, a także pracowników zdolnych do realizacji zamówienia. Potencjał techniczny Wymagania stawiane Wykonawcy: Posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie, potencjał ekonomiczny i techniczny, a także pracowników zdolnych do realizacji zamówienia. Osoby zdolne do wykonania zamówienia Wymagania stawiane Wykonawcy: Posiada niezbędnych pracowników zdolnych do realizacji zamówienia. Sytuacja ekonomiczna i finansowa Wymagania stawiane Wykonawcy: Znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Lista dokumentów/oświadczeń wymaganych od Wykonawcy W celu potwierdzenia spełnienia wymaganych warunków Wykonawca zobowiązany jest złożyć następujące dokumenty: o Aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez osobę upoważnioną) o Wypełniony formularz oferty - załącznik nr 1 o Oświadczenie o braku powiązań kapitałowych lub osobowych z Zamawiającym - załącznik nr 2 |
Uwagi: | Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji Zamawiający dokona wyboru na podstawie następujących kryteriów: - Kryterium ,,Cena": 80 pkt Najniższa cena oferty (za całość usługi) Liczba punktów = ----------------------------------------------------------- x 80 Cena oferty badanej - Dodatkowe punkty dla podmiotów ekonomii społecznej - Kryterium ,,Aspekt społeczny": 20 pkt - W związku ze zobowiązaniem Zamawiającego do stosowania klauzul/aspektów społecznych w zamówieniach publicznych, podmiotom ekonomii społecznej wymienionym w Szczegółowy Opis Osi Priorytetowych Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Świętokrzyskiego na lata 2014-2020 ubiegającym się o udzielenie przedmiotowego zamówienia przyznane zostanie dodatkowe 20 punktów Wykluczenia Z możliwości realizacji zamówienia wyłączone są podmioty, które powiązane są z Zamawiającym, tj. Caritas Diecezji Kieleckiej oraz partnerami w projekcie ,,Świętokrzyski Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej (ŚOWES)", tj. Fundacją Centrum Europy Lokalnej i Świętokrzyskim Centrum Fundacji Rozwoju Demokracji Lokalnej, a także osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu wymienionych wcześniej podmiotów oraz osobami wykonującymi w imieniu tych podmiotów czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru Wykonawcy osobowo lub kapitałowo, w szczególności poprzez: o uczestnictwo w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej o posiadanie co najmniej 10% akcji lub udziałów o pełnienie funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika o pozostawanie w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa lub powinowactwa w linii bocznej do drugiego stopnia lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli. W celu potwierdzenia braku powiązań kapitałowych lub osobowych, o których mowa powyżej, potencjalny Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty oświadczenie o braku występowania wskazanych wyżej powiązań. Zamawiający - Beneficjent Nazwa FUNDACJA ROZWOJU DEMOKRACJI LOKALNEJ Adres Żurawia 43 00-680 Warszawa mazowieckie , Warszawa Numer telefonu 223519312 Fax 223519310 NIP 5220001895 Tytuł projektu Świętokrzyski Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej (ŚOWES) Numer projektu RPSW.09.03.01-26-0005/16-00 |
Kontakt: | Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia Sylwia Gralec Nr telefonu osoby upoważnionej do kontaktu w sprawie ogłoszenia 41 343 00 38 wew. 29 |
Kod CPV: | 55000000-0 |
Numer dokumentu: | 1162413, PAR.2/SOWES/2019/2 |
Źródło: | Internet i własne |
Spośród kilku tysięcy ogłoszeń, które codziennie dodajemy do naszego serwisu, umożliwiamy Państwu w sposób nieograniczony zapoznanie się z kilkoma z nich.