Kategoria ogłoszenia: | przetarg zapytanie ofertowe - Polska |
---|---|
Data dodania oferty: | 2020-08-21 |
Przedmiot ogłoszenia: | Usługa przygotowania i dostawy posiłków dla dzieci do przedszkola |
Organizator: | Edyta Klepacka |
Adres: | Tuwima 18/1, 19-300 Ełk |
Województwo / powiat: |
warmińsko-mazurskie, pow. ełcki podlaskie, pow. grajewski |
Państwo: | Polska |
NIP: | PL9661988616 |
Telefon / fax: | 535536746 |
E-mail: | biuro@modern-school.pl |
Strona www: | https://bazakonkurencyjnosci.funduszeeuropejskie.gov.pl/ogloszenia/859 |
Opis: | Usługa przygotowania i dostawy posiłków dla dzieci do przedszkola Przedmioty zamówienia DOSTAWA Dostawy inne Opis Usługa przygotowania i dostawy posiłków dla dzieci do przedszkola. Zapytanie ofertowe w/w przedmiocie w związku z realizacją projektu pn.: "Modern Kids - przedszkole językowe" w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podlaskiego na lata 2014-2020 (umowa o dofinansowanie nr UDA-RPPD.03.01.01-20.0233/17-00), Działanie nr 3.1. Kształcenie i edukacja, podddziałanie nr 3.1.1. Zapewnienie równego dostępu do wysokiej jakości edukacji przedszkolnej. 1). Zakres rzeczowy zamówienia: Celem realizacji zamówienia jest usługa przygotowania i dostawy gotowych posiłków dla dzieci przedszkolnych w wieku 2,7 - 4 lat uczęszczających do Niepublicznego Przedszkola ,,Modernkids" w Grajewie. Liczba dzieci uczęszczających do przedszkola: 25-40. 2) Miejsce realizacji zamówienia: Grajewo ulica Wojska Polskiego 50. 3) Okres realizacji usługi: Od 01.09.2020 lub od podpisania umowy do 30.06.2021. 4) Zamówienie obejmuje usługę przygotowania i dostawy posiłków w następującej postaci: 1. Śniadanie 2. Obiad 3. Podwieczorek 5) Usługa objęta przedmiotem zamówienia będzie wykonywana: w dni robocze od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy oraz dni wolnych od zajęć opiekuńczych w przedszkolu, wraz z dowozem ciepłych posiłków do lokalu przedszkola 6) Wymagane godz. dostarczania posiłków: 8.30 - Śniadanie, 11.30 - Obiad, 14:00 - Podwieczorek. 7) Dostarczane posiłki winny spełniać następujące warunki jakościowe: a) jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potraw nie może powtarzać się w dwóch kolejnych tygodniach; b) w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 3 razy obiad z drugim daniem mięsnym lub rybnym c) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, zmniejszenie zużycia soli na rzecz naturalnych przypraw ziołowych; d) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone; e) wyklucza się stosowania produktów z glutaminianem sodu, produktów z zawartością barwników, konserwantów i zagęszczaczy szkodliwych dla zdrowia; f) do przygotowania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz; g) jadłospis winien być przygotowany i podpisany przez osobę posiadającą odpowiednie uprawnienia, tj. dietetyka lub technologa żywienia. h) posiłki powinny być przygotowywane i dostarczane w najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP oraz zbiorowego żywienia i wymogami sanitarno-epidemiologicznymi, z uwzględnieniem norm określonych przez Instytut Żywności i Żywienia Dzieci i Młodzieży. Dostarczane posiłki muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności, w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.); Ustawy z dnia 28 listopada 2014r. o zmianie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015r., poz. 35); Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r., poz. 1154). |
Miejsce i termin składania ofert: |
TERMIN SKŁADANIA ofert 2020-08-29 Miejscem składania ofert jest: Modernschool Szkoła Językowa Ewelina Rutkowska Ul. Juliana Tuwima 18/1, 19-300 Ełk. Dopuszczalna forma składania ofert : przesyłka pocztowa skierowana na Modernschool Szkoła Jezykowa Ewelina Rutkowska Ul. Juliana Tuwima 18/1, 19-300 Ełk lub osobiście w kopercie z dopiskiem "Usługa przygotowania i dostawy posiłków dla dzieci do przedszkola. Nie otwierać przed 29.08.2020 godz. 9:00. |
Otwarcie ofert: | Otwarcie ofert nastąpi w dniu 29 sierpnia 2020 o godz. 9:00 w siedzibie Zamawiającego. |
Termin składania: | 2020-08-29 |
Miejsce i termin realizacji: | Planowany termin podpisania umowy 2020-08 Miejsca realizacji adres Kraj Polska Województwo podlaskie Powiat grajewski Gmina Grajewo Miejscowość Grajewo Harmonogram Etap 1 Początek realizacji 2020-09-01 Koniec realizacji 2021-06-30 Czy występuje płatność częściowa NIE Opis okres realizacji usługi zgodnie z harmonogramem roku szkolnego 01.09.2020-30.06.2021 |
Wymagania: | Powstaje w kontekście projektu RPPD.03.01.01-20-0233/17 - Modern Kids - przedszkole językowe Czy dopuszczalna oferta częściowa? NIE Warunki, jakie musi spełniać oferent Typ Lista wymaganych dokumentów/oświadczeń Opis Zamawiający przy udzieleniu zamówienia, o którym mowa w opisie zobowiązany jest stosować klauzule społeczne, a co tym idzie kładzie szczególny nacisk na wspieranie celów społecznych, szczególnie tych związanych z promocją wysokiego poziomu zatrudnienia i włączenia społecznego. Jest to istotny instrument integracji osób zagrożonych wykluczeniem zawodowym, zapewnienia godnej pracy, czy zapewnienia potrzeb osób niepełnosprawnych. Wykonawca ubiegający się o udzielnie zamówienia powinien spełniać aspekty społeczne : promować godną pracę (wymagane minimalne wynagrodzenie za pracę), szanować prawa człowieka i prawa pracy, wspierać społeczne włączenie (w tym osób niepełnosprawnych / bezrobotnych). Wykonawca zobowiązany jest do zatrudniania na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wskazane przez zamawiającego czynności w zakresie realizacji zamówienia. Na potwierdzenie składa: a) zanonimizowane kopie umów o pracę b) zanonimizowane zaświadczenia o niepełnosprawności |
Uwagi: | Data opublikowania ogłoszenia 2020-08-21 Data ostatniej zmiany 2020-08-21 Kryteria oceny Czy kryterium cenowe TAK Opis Kryteria oceny ofert: Wybór oferty dokonany zostanie w oparciu o następujące kryteria i ich znaczenie: 1. Cena brutto 80 % 2. Zaangażowanie 1 osoby niepełnosprawnej do realizacji zamówienia 20 % |
Kontakt: | Osoby do kontaktu Edyta Klepacka tel.: 535536746 e-mail: biuro@modern-school.pl |
Kod CPV: | 55520000-1 |
Numer dokumentu: | 2020-707-859,01/08/2020/DOS |
Źródło: | Internet i własne |
Spośród kilku tysięcy ogłoszeń, które codziennie dodajemy do naszego serwisu, umożliwiamy Państwu w sposób nieograniczony zapoznanie się z kilkoma z nich.