Kategoria ogłoszenia: | przetarg zapytanie ofertowe - Polska |
---|---|
Data dodania oferty: | 2021-05-11 |
Przedmiot ogłoszenia: | Usługi cateringowe |
Organizator: | Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej |
Adres: | Ks. Bpa Czesława Domina 8, 75-061 Koszalin |
Województwo / powiat: |
zachodniopomorskie, pow. Koszalin |
Państwo: | Polska |
NIP: | PL6690506452 |
Telefon / fax: | 501546767 |
E-mail: | apluta@caritas.pl |
Strona www: | https://bazakonkurencyjnosci.funduszeeuropejskie.gov.pl/ogloszenia/47505 |
Opis: | Świadczenie usług cateringowych w terminie: czerwiec - październik 2021 Powstaje w kontekście projektu RPZP.07.06.00-32-P001/20 - Region Dobrego Wsparcia Część 1 świadczenie usług cateringowych Przedmioty zamówienia Usługa Usługi cateringowe Opis Przedmiotem niniejszego zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w terminie: czerwiec - październik 2021 Usługi cateringowe rozumiane są jako zakup produktów, przygotowania i dostarczania całodziennego wyżywienia dla osób przebywających w mieszkaniu wytchnieniowym zlokalizowanym na terenie Ośrodka Charytatywnego dla Dzieci i Młodzieży p.w. Aniołów Stróżów przy Ul. Aniołów Stróżów 1 w Kołobrzegu. W ramach usług dostarczone powinny zostać następujące posiłki: pełnowartościowe śniadania, obiady składające się z dwóch dań (I+II danie), pełnowartościowe kolacje dla każdego osobodnia. Zamawiający rozumie osobodzień jako jedną osobę przebywającą jeden dzień na terenie mieszkania wytchnieniowego. Wykonawca zobowiązany jest do realizacji przedmiotu zamówienia sukcesywnie w zależności od potrzeb Zamawiającego, tj. faktycznych pobytów osób w mieszkaniu wytchnieniowym. Posiłki będą dostarczane w godz.ch: śniadanie 8:30 - 8:45 obiad 13:30-13:45 kolacja 18:00- 18:15 Ilość osobodni w mieszkaniu wytchnieniowym w przedmiotowym zamówieniu szacunkowo, przy braku obostrzeń epidemicznych, nie będzie mniejsza niż 133 oraz nie większa niż 400. Ilość osobodni może się zmniejszyć w przypadku nałożenia odgórnych obostrzeń związanych ze stanem epidemiologicznym. Zamawiający będzie udostępniał harmonogram pobytu osób w mieszkaniu wytchnieniowym nie rzadziej niż raz w miesiącu oraz na każde żądanie Wykonawcy. Podana ilość posiłków jest liczbą szacunkową i jako taka nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń co do ilości faktycznie zamówionych przez Zamawiającego. Dzienna ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji pobytów i nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. Zamawiający ma możliwość zmiany menu dzień przed wydaniem posiłku, w wyjątkowych sytuacjach, np. w przypadku, gdy okaże się, że osoba ma uczulenie na dany składnik posiłku czy ze względów zdrowotnych. ? Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. ? Wykonawca przed rozpoczęciem wykonania zamówienia dostarczy jadłospis w formie pisemnej, zawierający zróżnicowane posiłki na cały tydzień (od czwartku do środy). Na jadłospisie powinna widnieć gramatura, kaloryczność posiłku oraz wykaz alergenów w produktach - do wiadomości Zamawiającego. ? Dzienny jadłospis powinien uwzględnić urozmaicenie posiłków ze względu na sezonowość i święta. Posiłki winny być wykonywane z naturalnych produktów z gwarancją świeżości artykułów i produktów, bez używania produktów typu instant czy gotowych półproduktów (np. mrożone pierogi, klopsy itp.). ? W prawidłowo skonstruowanych i zbilansowanych posiłkach powinny znaleźć się różnorodne produkty z następujących grup: zbożowe, różnokolorowe warzywa, owoce, mleczne, białkowe i tłuszcze. ? Wykonawca usługi jest zobowiązany do dostarczania posiłków we własnym zakresie. Posiłki powinny być dostarczane w opakowaniach przeznaczonych do przewożenia posiłków i dających gwarancję utrzymania właściwej temperatury. ? Wykonawca usługi zobowiązuje się do: o używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych, o dbania o to, by wszystkie posiłki były bezwzględnie świeże oraz charakteryzowały się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników, o dbania o aktualność badań sanitarno-epidemiologicznych pracowników mających kontakt z przygotowaniem, wydawaniem i transportem posiłków, o zapewnienia transportu cateringu oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. ? Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków oraz wyrywkowej kontroli gramatury potraw. ? Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami prawa. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków: o zupy - temperatura 75 °C (+/-3°C); o II danie - temperatura 65°C (+/-3°C), o dla potraw na zimno (surówki, sałatki, wędliny, zimne sosy, chłodniki, napoje zimne, desery zimne itp.) 4oC. ? Transport gotowych potraw do miejsca przeznaczenia znajdującego się poza budynkiem, w którym zostały one przygotowane, powinien odbywać się w warunkach gwarantujących pełne bezpieczeństwo tych potraw. Chodzi tu zarówno o zabezpieczenie przed zagrożeniami biologicznymi, jak również fizycznymi i chemicznymi. |
Miejsce i termin składania ofert: |
Miejsce, termin i sposób złożenia oferty. Ofertę należy złożyć w jednej z wymienionych form: osobiście od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-15.00 w siedzibie Zamawiającego: Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej, Ul. Ks. Bpa Czesława Domina 8, 75-061 Koszalin, pocztą tradycyjną na adres Zamawiającego lub za pośrednictwem bazy konkurencyjności, w nieprzekraczalnym terminie: do dnia 2021-05-31 do godz. 10.00. Decyduje data i godz. wpływu do siedziby Zamawiającego. Oferty złożone po tym terminie nie będą rozpatrywane. |
Termin składania: | 2021-05-31 |
Miejsce i termin realizacji: | 3. Termin realizacji zamówienia. Termin realizacji zamówienia czerwiec - październik 2021 Termin podpisania umowy z wykonawcą do dnia maj 2021 r. Miejsca realizacji adres Kraj Polska Województwo zachodniopomorskie Powiat kołobrzeski Gmina Kołobrzeg Miejscowość Kołobrzeg |
Wymagania: | Czy dopuszczalna oferta częściowa? NIE Warunki, jakie musi spełniać oferent Typ Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności Opis Do udziału w postępowaniu uprawnieni są wykonawcy, którzy: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, Zakład/firma, w którym będą przygotowywane posiłki, posiada ważną decyzję właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą zakład/firmę jako spełniające wymagania do prowadzenia działalności gastronomicznej. 2. posiadają wiedzę i doświadczenie oraz dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4. nie wyrządzili szkody poprzez nie wykonanie zamówienia lub nienależyte wykonanie zamówienia oraz szkoda nie została stwierdzona prawomocnym orzeczeniem sądu, w okresie 3 lat przed rozpoczęciem zapytania, 5. nie są w stanie likwidacji ani nie ogłoszono wobec nich upadłości, 6. nie zalegają z uiszczeniem podatków, opłat lub składek ubezpieczenia społecznego lub zdrowotnego, 7. nie zostali prawomocnie skazani za przestępstwo popełnione w związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia, przestępstwo przekupstwa, przestępstwo przeciwko obrotowi gospodarczemu lub inne przestępstwo popełnione w celu osiągnięcia korzyści majątkowych, 8. nie posiadają wspólnika spółki jawnej, partnera lub członka zarządu spółki partnerskiej; komplementariusza spółki komandytowej oraz komandytowo-akcyjnej; członka organu zarządzającego osoby prawnej, który został prawomocnie skazany za przestępstwo popełnione w związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia, przestępstwo przekupstwa, przestępstwo przeciwko obrotowi gospodarczemu lub inne przestępstwo popełnione w celu osiągnięcia korzyści majątkowych, 9. nie otrzymali sądowego zakazu ubiegania się o zamówienie, na podstawie przepisów o odpowiedzialności podmiotów zbiorowych za czyny zabronione pod groźbą kary Typ Wiedza i doświadczenie Opis Do udziału w postępowaniu uprawnieni są wykonawcy, którzy: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, Zakład/firma, w którym będą przygotowywane posiłki, posiada ważną decyzję właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą zakład/firmę jako spełniające wymagania do prowadzenia działalności gastronomicznej. 2. posiadają wiedzę i doświadczenie oraz dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4. nie wyrządzili szkody poprzez nie wykonanie zamówienia lub nienależyte wykonanie zamówienia oraz szkoda nie została stwierdzona prawomocnym orzeczeniem sądu, w okresie 3 lat przed rozpoczęciem zapytania, 5. nie są w stanie likwidacji ani nie ogłoszono wobec nich upadłości, 6. nie zalegają z uiszczeniem podatków, opłat lub składek ubezpieczenia społecznego lub zdrowotnego, 7. nie zostali prawomocnie skazani za przestępstwo popełnione w związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia, przestępstwo przekupstwa, przestępstwo przeciwko obrotowi gospodarczemu lub inne przestępstwo popełnione w celu osiągnięcia korzyści majątkowych, 8. nie posiadają wspólnika spółki jawnej, partnera lub członka zarządu spółki partnerskiej; komplementariusza spółki komandytowej oraz komandytowo-akcyjnej; członka organu zarządzającego osoby prawnej, który został prawomocnie skazany za przestępstwo popełnione w związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia, przestępstwo przekupstwa, przestępstwo przeciwko obrotowi gospodarczemu lub inne przestępstwo popełnione w celu osiągnięcia korzyści majątkowych, 9. nie otrzymali sądowego zakazu ubiegania się o zamówienie, na podstawie przepisów o odpowiedzialności podmiotów zbiorowych za czyny zabronione pod groźbą kary Typ Potencjał techniczny Opis Do udziału w postępowaniu uprawnieni są wykonawcy, którzy: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, Zakład/firma, w którym będą przygotowywane posiłki, posiada ważną decyzję właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą zakład/firmę jako spełniające wymagania do prowadzenia działalności gastronomicznej. 2. posiadają wiedzę i doświadczenie oraz dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4. nie wyrządzili szkody poprzez nie wykonanie zamówienia lub nienależyte wykonanie zamówienia oraz szkoda nie została stwierdzona prawomocnym orzeczeniem sądu, w okresie 3 lat przed rozpoczęciem zapytania, 5. nie są w stanie likwidacji ani nie ogłoszono wobec nich upadłości, 6. nie zalegają z uiszczeniem podatków, opłat lub składek ubezpieczenia społecznego lub zdrowotnego, 7. nie zostali prawomocnie skazani za przestępstwo popełnione w związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia, przestępstwo przekupstwa, przestępstwo przeciwko obrotowi gospodarczemu lub inne przestępstwo popełnione w celu osiągnięcia korzyści majątkowych, 8. nie posiadają wspólnika spółki jawnej, partnera lub członka zarządu spółki partnerskiej; komplementariusza spółki komandytowej oraz komandytowo-akcyjnej; członka organu zarządzającego osoby prawnej, który został prawomocnie skazany za przestępstwo popełnione w związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia, przestępstwo przekupstwa, przestępstwo przeciwko obrotowi gospodarczemu lub inne przestępstwo popełnione w celu osiągnięcia korzyści majątkowych, 9. nie otrzymali sądowego zakazu ubiegania się o zamówienie, na podstawie przepisów o odpowiedzialności podmiotów zbiorowych za czyny zabronione pod groźbą kary Typ Sytuacja ekonomiczna i finansowa Opis Do udziału w postępowaniu uprawnieni są wykonawcy, którzy: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, Zakład/firma, w którym będą przygotowywane posiłki, posiada ważną decyzję właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą zakład/firmę jako spełniające wymagania do prowadzenia działalności gastronomicznej. 2. posiadają wiedzę i doświadczenie oraz dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4. nie wyrządzili szkody poprzez nie wykonanie zamówienia lub nienależyte wykonanie zamówienia oraz szkoda nie została stwierdzona prawomocnym orzeczeniem sądu, w okresie 3 lat przed rozpoczęciem zapytania, 5. nie są w stanie likwidacji ani nie ogłoszono wobec nich upadłości, 6. nie zalegają z uiszczeniem podatków, opłat lub składek ubezpieczenia społecznego lub zdrowotnego, 7. nie zostali prawomocnie skazani za przestępstwo popełnione w związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia, przestępstwo przekupstwa, przestępstwo przeciwko obrotowi gospodarczemu lub inne przestępstwo popełnione w celu osiągnięcia korzyści majątkowych, 8. nie posiadają wspólnika spółki jawnej, partnera lub członka zarządu spółki partnerskiej; komplementariusza spółki komandytowej oraz komandytowo-akcyjnej; członka organu zarządzającego osoby prawnej, który został prawomocnie skazany za przestępstwo popełnione w związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia, przestępstwo przekupstwa, przestępstwo przeciwko obrotowi gospodarczemu lub inne przestępstwo popełnione w celu osiągnięcia korzyści majątkowych, 9. nie otrzymali sądowego zakazu ubiegania się o zamówienie, na podstawie przepisów o odpowiedzialności podmiotów zbiorowych za czyny zabronione pod groźbą kary Typ Dodatkowe warunki udziału Opis 10. Wykonawca nie może być powiązany osobowo lub kapitałowo z Zamawiającym. Przez powiązania osobowe lub kapitałowe rozumie się wzajemne powiązania pomiędzy Zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu Zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu Zamawiającego czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru Wykonawcy a Wykonawcą, polegające w szczególności na: a) uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej; b) posiadaniu co najmniej 10% udziałów lub akcji; c) pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika; d) pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej (rodzice, dzieci, wnuki, teściowie, zięć, synowa), w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii bocznej do drugiego stopnia (rodzeństwo, krewni małżonka/i) lub pozostawania w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli. Typ Lista wymaganych dokumentów/oświadczeń |
Uwagi: | Data opublikowania ogłoszenia 2021-05-11 Data ostatniej zmiany 2021-05-11 Kryteria oceny Czy kryterium cenowe TAK Opis Cena [C] - 83%, 83 pkt. Do oceny poszczególnych ofert w zakresie kryterium cena oferty zostanie zastosowana metoda polegająca na porównaniu ceny badanej oferty z najtańszą spośród cen przedstawionych przez tych Wykonawców. Szczegóły znajdują się w załączonym zapytaniu ofertowym. Czy kryterium cenowe NIE Opis aspekt społeczny [A] - 5%, 5 pkt. Wykonawca do realizacji zamówienia zatrudni na umowę o pracę lub spółdzielczą umowę o pracę lub umowę cywilno-prawną. osobę/osoby wykluczone. Szczegóły znajdują się w załączonym zapytaniu ofertowym. Czy kryterium cenowe NIE Opis Gwarancja [G] - 12%, 12 pkt. 1. Za każdy dodatkowy miesiąc gwarancji ponad wymagane 24 doliczane będzie 1 pkt. Maksymalna ilość punktów w tym kryterium wynosi 12 pkt. Maksymalny punktowany okres gwarancji wynosi 36 miesięcy. Szczegóły znajdują się w załączonym zapytaniu ofertowym. |
Kontakt: | Osoby do kontaktu Agnieszka Pluta tel.: 501546767 e-mail: apluta@caritas.pl |
Kod CPV: | 55321000-6, 55520000-1 |
Numer dokumentu: | 2021-6391-47505, 1/05/2021 |
Źródło: | Internet i własne |
2021-05-14 16:09
Aktualizacja ogłoszenia
Pełna treść zmian dostępna w załączniku.