Kategoria ogłoszenia: | przetarg zapytanie ofertowe - Polska |
---|---|
Data dodania oferty: | 2021-02-18 |
Przedmiot ogłoszenia: | Kurs cukiernictwa |
Organizator: | Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Ekonomii Społecznej SPOEKON |
Adres: | Gdańska 15, 83-300 Kartuzy |
Województwo / powiat: |
pomorskie, pow. kartuski |
Państwo: | Polska |
NIP: | PL5892010096 |
Telefon / fax: | 783-887-800 |
E-mail: | spoekonkartuzy@interia.pl |
Strona www: | https://bazakonkurencyjnosci.funduszeeuropejskie.gov.pl/ogloszenia/33026 |
Opis: | ,,Klub Integracji Społecznej II" Część 1 Kurs obsługi kas fiskalnych Przedmioty zamówienia Usługa Usługi szkoleniowe Opis kurs cukiernictwa z uzyskaniem kwalifikacji lub kompetencji - przygotowanie egzaminu w postaci testu składającego się z 20 pytań oraz przygotowanie certyfikatów z kursu dla wszystkich uczestników w ramach projektu ,,Klub Integracji Społecznej II" współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa Integracja, Działanie 6.1 Aktywna Integracja, Poddziałanie 6.1.2. Aktywizacja Społeczno-Zawodowa. Przedmiot zamówienia: 1. Kurs prowadzony ma być dla 5 osób (+-2 osoby). Realizacja kursu ma się odbyć w okresie marzec/kwiecień 2021 roku. Kurs ma obejmować łącznie 40 godzin szkolenia teoretycznego i praktycznego przypadających na grupę (teorię łączymy z praktyką). 2. Uczestnicy poznają zasady dekorowania tortów i ciast, poprzez: o wypiek biszkoptów o przygotowanie kremów o przygotowanie tortu pod masę cukrową o przygotowanie masy cukrowej o barwienie masy cukrowej o powlekanie o tworzenie dekoracji Uczestnicy poznają zasady: ? temperowania czekolady, o tworzenia dekoracji z czekolady, o produkcji pralin i czekoladek tworzenia dekoracji żelowych i czekoladowych. 3. Oferent będzie zobowiązany do dostarczenia surowców potrzebnych do przeprowadzenia kursu oraz sprzętu cukierniczego. 4. Każdy uczestnik szkolenia powinien mieć zapewnione na własność materiały szkoleniowe w postaci skryptu, który może być drukowany, kopiowany przez wykonawcę, nie może jednak naruszać obowiązującej ustawy o prawie autorskim. 5. Kurs będzie się odbywać w Kartuzach w miejscu zagwarantowanym przez Oferenta. 6. Oferent musi mieć do dyspozycji pracownię gastronomiczną ze sprzętem niezbędnym do realizacji zadania. 7. Harmonogram przeprowadzania kursu będzie uzgadniany z zamawiającym i może odbywać się od poniedziałku do piątku. 8. Oferent zobowiązany jest do przygotowania egzaminu w postaci testu składającego się z 20 pytań. 9. Oferent zobowiązany jest do przygotowania certyfikatów z każdego kursu dla wszystkich uczestników. 10. Poprzez przeprowadzenia kursu cukiernictwa Zamawiający (SPOEKON) rozumie usługę obejmującą podwyższenie kwalifikacji lub kompetencji do wykonywania zawodu cukiernika/pomocy cukiernika, wykształcenie umiejętności sporządzania potraw i sposobów ich podawania posługiwanie się normami obowiązującymi w gospodarce żywnościowej właściwe wykorzystanie receptur gastronomicznych. 11. W trakcie szkolenia poruszane będą tematy dotyczące: - Racjonalne żywienie, informacje o wartościach odżywczych produktów spożywczych, - Składniki pokarmowe występujące w pożywieniu, - Podział produktów spożywczych na grupy i ich charakterystyka, - Zatrucia pokarmowe i ich profilaktyka, przepisy sanitarno- epidemiologiczne, - Przepisy BHP, p.poż i HACCP w gastronomi. 12. Kurs gastronomiczny odbywać się musi na terenie miasta Kartuzy. 13. Oferent zapewnia salę szkoleniową do zajęć teoretycznych i praktycznych. Sala do zajęć praktycznych powinna być wyposażona w sprzęt gastronomiczny w odpowiedniej liczbie, aby każdy z uczestników miał możliwość praktycznej nauki oraz powinien spełniać wymagania sanitarno-epidemiologiczne. IV. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Do zadań Wykonawcy będzie należało w szczególności: o przygotowanie propozycji harmonogramu zajęć, zawierającego tematy poruszane w ramach kursu dostosowanych do potrzeb uczestników projektu (przekazanie go zamawiającemu przed rozpoczęciem kursu), o prowadzenie list obecności uczestników, dziennika zajęć, kopii certyfikatów przekazanych uczestnikom, listę potwierdzającą przeprowadzenie egzaminu wraz z podpisem komisji egzaminacyjnej oraz wykładowcy i przekazanie ich Zamawiającemu, a także zdjęć na nośniku CD, o stała i bieżąca współpraca ze Specjalistą ds. staży i kursów zawodowych w Kartuzach w zakresie dotyczącym przedmiotu umowy, ustalania informacji i spełnienia warunków niezbędnych do sprawnego przeprowadzenia spotkań, o przygotowywanie i przekazanie po uprzedniej akceptacji przez Zamawiającego każdemu uczestnikowi zajęć kompletu materiałów szkoleniowych (w ilości odpowiadającej liczebności uczestników) spójnych tematycznie z tematyką zajęć oraz zapewnienie pomocy dydaktycznych niezbędnych do realizacji zajęć, o informowanie Zamawiającego o każdorazowej nieobecności uczestników na spotkaniach oraz o wszelkich sytuacjach mających wpływ na prowadzenie spotkań zgodnie z umową lub uniemożliwiających wykonanie umowy, o Wykonawca w ramach przeprowadzonego kursu zapewni otrzymanie certyfikatu w języku polskim potwierdzającego uzyskanie kwalifikacji lub kompetencji do wykonywania pracy wystawiony przez instytucję certyfikującą posiadającą uprawnienia do certyfikowania, o Wykonawca zobowiązany jest do złożenia dokumentu, w którym zawarta jest informacja o podstawie prawnej lub innym uregulowaniu, który stanowi podstawę dla instytucji do przeprowadzenia procedury certyfikowania wraz z uzasadnieniem o potwierdzeniu rozpoznawalności dokumentu/certyfikatu w danym sektorze lub branży, w którym dany certyfikat został wydany. |
Miejsce i termin składania ofert: |
TERMIN SKŁADANIA ofert 2021-03-01 |
Termin składania: | 2021-03-01 |
Miejsce i termin realizacji: | Planowany termin podpisania umowy 2021-03 Miejsca realizacji adres Kraj Polska Województwo pomorskie Powiat kartuski Gmina Kartuzy Miejscowość Kartuzy |
Wymagania: | V. TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA Termin wykonania przedmiotu zamówienia: marzec/kwiecień 2021r. VI. FORMA ZATRUDNIENIA Umowa zlecenie / współpracy (faktura). Umowa zostanie zawarta ze Stowarzyszeniem na Rzecz Rozwoju Ekonomii Społecznej SPOEKON w Kartuzach. VII. OPIS SPOSOBU PRZYGOTOWANIA OFERTY I WYMAGANIA WOBEC OFERENTA o Wykształcenie kierunkowe. o Doświadczenie w realizacji kursów gastronomicznych (prowadzenie warsztatów, szkoleń w podanej tematyce skierowanych do podobnej grupy docelowej). o Oferent powinien stworzyć ofertę na formularzu załączonym do niniejszego zapytania. Oferta musi zawierać: - formularz oferty - CV wykładowcy - załączniki - dokładny opis doświadczenia zawodowego osoby prowadzącej kurs oraz dokładny adres i opis miejsca w którym będzie odbywać się kurs oraz program kursu. W przypadku składania oferty przez podmiot gospodarczy, do dokumentów potwierdzających spełnienie kryteriów konieczne jest załączenie oświadczenia o dysponowaniu osobą wskazaną w ofercie do wykonania zamówienia. o Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. o Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia części lub całości zamówienia podwykonawcom. |
Uwagi: | Data opublikowania ogłoszenia 2021-02-18 Data ostatniej zmiany 2021-02-18 Kryteria oceny Czy kryterium cenowe TAK Opis a) Cena: 80% b) Doświadczenie - 20% Sposób wyliczenia punktacji: 1) Kryterium cenowe - max. 80 pkt Punkty za cenę będą obliczane wg następującego wzoru: najniższa cena oferty brutto Liczba punktów = -------------------------------------------------- x 100 x 80% |
Kontakt: | Osoby do kontaktu Agnieszka Kulas tel.: 783-887-800 e-mail: spoekonkartuzy@interia.pl |
Kod CPV: | 80530000-8 |
Numer dokumentu: | 2021-16770-33026, SPOEKON.1.2021.EFS |
Źródło: | Internet i własne |
Spośród kilku tysięcy ogłoszeń, które codziennie dodajemy do naszego serwisu, umożliwiamy Państwu w sposób nieograniczony zapoznanie się z kilkoma z nich.