Zgłoś sugestię
AAA

Spośród kilku tysięcy ogłoszeń, które codziennie dodajemy do naszego serwisu, umożliwiamy Państwu w sposób nieograniczony zapoznanie się z kilkoma z nich.

Numer ogłoszenia: 20065199 archiwalne zobacz branże
Kategoria ogłoszenia:przetarg zapytanie ofertowe - Polska
Data dodania oferty:2020-10-19
Przedmiot ogłoszenia:Usługa cateringowa
Organizator:Gmina Przygodzice
Adres: Plac Powstańców Wielkopolskich 2, 63-421 Przygodzice
Województwo / powiat: wielkopolskie, pow. ostrowski (wielkopolski)
Państwo: Polska
NIP:PL6222395605
Telefon / fax:62 73 74 145
E-mail:
Strona www:https://bazakonkurencyjnosci.funduszeeuropejskie.gov.pl/ogloszenia/12353
Opis:Usługa cateringowa w ramach realizacji projektu pt. ,,Rozwój usług społecznych na terenie gminy Przygodzice"

Przedmioty zamówienia
Usługa
Usługi cateringowe
Opis
Część I. Usługa cateringowa dla Klubu Seniora w Przygodzicach (Przygodzice, Ul. Wrocławska 52).
Usługa cateringowa dla każdego Klubu to 48 pakietów przygotowanych i dostarczanych wg nw. warunków.
Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki zamówienia opisane poniżej dotyczą zarówno części I jak i II.
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu zestawów kawowych typu ,,szwedzki stół", składających się po jednym pakiecie na poszczególne zajęcia (łącznie 48 zajęć), dla grup liczących po 20 osób, z czego w skład jednego pakietu wchodzi:
1) zimne napoje:
- 4 l. soków 100% w co najmniej 2 smakach, np. pomarańczowy i jabłkowy
lub
- po 6 litrów wody mineralnej, butelkowanej po 0,5 l.: gazowanej i niegazowanej (razem 12 litrów),
*przy czym soki należy dostarczyć co najmniej jeden raz w tygodniu,
2) produkty do napojów gorących:
- 250 g kawy 100% Arabika - mielona do parzenia,
- 100 g kawy rozpuszczalnej otrzymanej w 100% z ziaren kawy,
- 1 opakowanie herbaty w saszetkach po minimum 20 torebek (czarna, zielona lub owocowa)
- dodatki: 0,5 kg cukru, 0,5 l. śmietanki do kawy,
3) przekąski:
- 20 kawałków ciasta/ wyrobu cukierniczego (np. sernik, jabłecznik) - jeden rodzaj ciasta w ramach jednego pakietu,
lub
ciastka (np. kruche, z ziarnami) o łącznej wadze minimum 2 kg, zapakowane oryginalnie/ firmowo,
*przy czym ciasto należy dostarczyć co najmniej jeden raz w tygodniu,
- 20 sztuk jogurtu owocowego o wadze minimum 120 g lub 20 szt. owoców (np. jabłko, banan, gruszka, 100 gram winogrona).
2. Warunki realizacji usługi cateringowej:
1) Catering organizowany będzie na potrzeby zajęć w Klubie Senior, które odbywać będą się 12 razy w miesiącu, około trzy razy w tygodniu. W okresie realizacji umowy liczba pakietów wyniesie 48 szt. Harmonogram zajęć na kolejny tydzień Zamawiający przekaże najpóźniej do czwartku poprzedzającego tydzień wykonywania usługi.
Dostawy pakietów opisanych w punkcie 1, w okresie realizacji zamówienia, dostarczane będą w dniach planowanych zajęć do siedziby Klubu Seniora w ilości po 1 pakiecie.
Wykonawca zobowiązany jest do dostawy, przekazania ilościowego pakietu osobie upoważnionej oraz przygotowania szwedzkiego stołu na co najmniej pół godz. przed rozpoczęciem zajęć przed rozpoczęciem zajęć.
Termos z gorącą wodą oraz miejsce (stół) do przygotowania poczęstunku zapewnia opiekun Klubu. Czynności Wykonawcy w dniu dostawy kończą się z chwilą dokonaniu odbioru przedmiotu zamówienia przez opiekuna Klubu.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany lub wydłużenia terminu realizacji zamówienia w przypadku:
a) odwołania zajęć z przyczyn niezależnych od Zamawiającego,
b) opóźnienia w udzieleniu zamówienia (Zamawiający planuje udzielenie zamówienia najpóźniej w dniu 29.10.br),
- tak aby zrealizować całość zamówienia.
2) Każdy dostarczony zestaw musi spełniać warunki jakościowe, ilościowe i rodzajowe.
3) Wykonawca dostarcza zestawy własnym transportem i na własny koszt, który powinien być wkalkulowany w cenę pakietów.
4) Każdy produkt wytwarzany będzie zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie.
5) Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego.
6) Niedopuszczalne jest dostarczenie produktów przeterminowanych lub w ostatnim dniu przydatności do spożycia. Zimne napoje oraz produkty do napojów gorących powinny mieć termin przydatności do spożycia przypadający na 3 miesiące później licząc od dnia wykonywania poszczególnych usług.
7) W przypadku użycia w opisie przedmiotu zamówienia odniesień do znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkty lub usługi dostarczane przez konkretnego wykonawcę, jeżeli mogłoby to doprowadzić do uprzywilejowania lub wyeliminowania niektórych wykonawców lub produktów - stosowanym odniesieniom towarzyszy słowo ,,lub równoważne".

Przedmioty zamówienia
Usługa
Usługi cateringowe
Opis
Część II. Usługa cateringowa dla Klubu Seniora w Czarnymlesie (Czarnylas Ul. Odolanowska 91).
Usługa cateringowa dla każdego Klubu to 48 pakietów przygotowanych i dostarczanych wg nw. warunków.
Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki zamówienia opisane poniżej dotyczą zarówno części I jak i II.
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu zestawów kawowych typu ,,szwedzki stół", składających się po jednym pakiecie na poszczególne zajęcia (łącznie 48 zajęć), dla grup liczących po 20 osób, z czego w skład jednego pakietu wchodzi:
1) zimne napoje:
- 4 l. soków 100% w co najmniej 2 smakach, np. pomarańczowy i jabłkowy
lub
- po 6 litrów wody mineralnej, butelkowanej po 0,5 l.: gazowanej i niegazowanej (razem 12 litrów),
*przy czym soki należy dostarczyć co najmniej jeden raz w tygodniu,
2) produkty do napojów gorących:
- 250 g kawy 100% Arabika - mielona do parzenia,
- 100 g kawy rozpuszczalnej otrzymanej w 100% z ziaren kawy,
- 1 opakowanie herbaty w saszetkach po minimum 20 torebek (czarna, zielona lub owocowa)
- dodatki: 0,5 kg cukru, 0,5 l. śmietanki do kawy,
3) przekąski:
- 20 kawałków ciasta/ wyrobu cukierniczego (np. sernik, jabłecznik) - jeden rodzaj ciasta w ramach jednego pakietu,
lub
ciastka (np. kruche, z ziarnami) o łącznej wadze minimum 2 kg, zapakowane oryginalnie/ firmowo,
*przy czym ciasto należy dostarczyć co najmniej jeden raz w tygodniu,
- 20 sztuk jogurtu owocowego o wadze minimum 120 g lub 20 szt. owoców (np. jabłko, banan, gruszka, 100 gram winogrona).
2. Warunki realizacji usługi cateringowej:
1) Catering organizowany będzie na potrzeby zajęć w Klubie Senior, które odbywać będą się 12 razy w miesiącu, około trzy razy w tygodniu. W okresie realizacji umowy liczba pakietów wyniesie 48 szt. Harmonogram zajęć na kolejny tydzień Zamawiający przekaże najpóźniej do czwartku poprzedzającego tydzień wykonywania usługi.
Dostawy pakietów opisanych w punkcie 1, w okresie realizacji zamówienia, dostarczane będą w dniach planowanych zajęć do siedziby Klubu Seniora w ilości po 1 pakiecie.
Wykonawca zobowiązany jest do dostawy, przekazania ilościowego pakietu osobie upoważnionej oraz przygotowania szwedzkiego stołu na co najmniej pół godz. przed rozpoczęciem zajęć przed rozpoczęciem zajęć.
Termos z gorącą wodą oraz miejsce (stół) do przygotowania poczęstunku zapewnia opiekun Klubu. Czynności Wykonawcy w dniu dostawy kończą się z chwilą dokonaniu odbioru przedmiotu zamówienia przez opiekuna Klubu.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany lub wydłużenia terminu realizacji zamówienia w przypadku:
a) odwołania zajęć z przyczyn niezależnych od Zamawiającego,
b) opóźnienia w udzieleniu zamówienia (Zamawiający planuje udzielenie zamówienia najpóźniej w dniu 29.10.br),
- tak aby zrealizować całość zamówienia.
2) Każdy dostarczony zestaw musi spełniać warunki jakościowe, ilościowe i rodzajowe.
3) Wykonawca dostarcza zestawy własnym transportem i na własny koszt, który powinien być wkalkulowany w cenę pakietów.
4) Każdy produkt wytwarzany będzie zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie.
5) Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego.
6) Niedopuszczalne jest dostarczenie produktów przeterminowanych lub w ostatnim dniu przydatności do spożycia. Zimne napoje oraz produkty do napojów gorących powinny mieć termin przydatności do spożycia przypadający na 3 miesiące później licząc od dnia wykonywania poszczególnych usług.
7) W przypadku użycia w opisie przedmiotu zamówienia odniesień do znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkty lub usługi dostarczane przez konkretnego wykonawcę, jeżeli mogłoby to doprowadzić do uprzywilejowania lub wyeliminowania niektórych wykonawców lub produktów - stosowanym odniesieniom towarzyszy słowo ,,lub równoważne".
Miejsce i termin składania ofert: TERMIN SKŁADANIA ofert
2020-10-27
Termin składania:2020-10-27
Miejsce i termin realizacji:Planowany termin podpisania umowy
2020-10

Miejsca realizacji
adres
Kraj
Polska
Województwo
wielkopolskie
Powiat
ostrowski
Gmina
Przygodzice
Miejscowość
Przygodzice
Harmonogram
Etap 1
Początek realizacji
2020-11-01
Koniec realizacji
2021-02-28
Czy występuje płatność częściowa
NIE
Opis
Catering organizowany będzie na potrzeby zajęć w Klubie Senior, które odbywać będą się 12 razy w miesiącu, około trzy razy w tygodniu. W okresie realizacji umowy liczba pakietów wyniesie 48 szt.

Miejsca realizacji
adres
Kraj
Polska
Województwo
wielkopolskie
Powiat
ostrowski
Gmina
Przygodzice
Miejscowość
Czarnylas
Harmonogram
Etap 1
Początek realizacji
2020-11-01
Koniec realizacji
2021-02-28
Czy występuje płatność częściowa
NIE
Opis
Catering organizowany będzie na potrzeby zajęć w Klubie Senior, które odbywać będą się 12 razy w miesiącu, około trzy razy w tygodniu. W okresie realizacji umowy liczba pakietów wyniesie 48 szt.
Wymagania:Powstaje w kontekście projektu
RPWP.07.02.02-30-0011/19 - Rozwój usług społecznych na terenie gminy Przygodzice
Warunki zmiany umowy
1. Dopuszczalne są następujące rodzaje i warunki zmiany treści umowy:
1) zmiany nie są istotne,
2) zmiana rodzaju asortymentu lub parametrów produktów zaoferowanych w ofercie w przypadku, gdy nowe rozwiązania będą korzystniejsze dla Zamawiającego niż zaoferowane w ofercie, a cena nie ulegnie podwyższeniu,
3) gdy zaistnieje inna, niemożliwa do przewidzenia w momencie zawarcia Umowy okoliczność prawna, ekonomiczna lub techniczna, za którą żadna ze Stron nie ponosi odpowiedzialności, skutkująca brakiem możliwości należytego wykonania Umowy, zgodnie z Zapytaniem ofertowym,
4) przedłużenie terminu realizacji zamówienia w przypadku:
a) odwołania zajęć z przyczyn niezależnych od Zamawiającego,
b) opóźnienia w udzieleniu zamówienia
- tak aby zrealizować całość zamówienia.
Czy dopuszczalna oferta częściowa?
TAK
Warunki, jakie musi spełniać oferent
Typ
Dodatkowe warunki udziału
Opis
I. Warunki udziału w postępowaniu:
W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
Ocena spełniania ww. warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o oświadczenie zawarte w formularzu oferty.
II. Warunki wykluczenia Wykonawcy i odrzucenia oferty:
Z postępowania wyklucza się Wykonawcę i odrzuca jego ofertę, gdy:
1) Wykonawca posiada powiązania, w tym osobowe lub kapitałowe, z Zamawiającym lub osobami wykonującymi w imieniu Zamawiającego czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru wykonawcy,
2) Treść oferty nie odpowiada treści zapytania ofertowego.
Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między beneficjentem lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu beneficjenta lub osobami wykonującymi w imieniu beneficjenta czynności związane z przeprowadzeniem procedury wyboru wykonawcy a wykonawcą, polegające w szczególności na:
a) uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
b) posiadaniu co najmniej 10% udziałów lub akcji,
c) pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika, d) pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.
Uwagi:Data opublikowania ogłoszenia
2020-10-19
Data ostatniej zmiany
2020-10-19

Kryteria oceny
Czy kryterium cenowe
TAK
Opis
Ocena kryterium cena - łączna waga kryterium wyboru oferty wynosi - 90% - Kc
Ocena zostanie dokonana wg wzoru: Kc = Cmin/Cb x 100 x 90%
gdzie:
Kc - ocena wg. kryterium oceny oferty,
Cmin - oferta z najniższą ceną,
Cb - cena oferty badanej,
90% - waga kryterium oceny
Czy kryterium cenowe
NIE
Opis
Ocena kryterium Zaangażowanie osób niepełnosprawnych do realizacji zamówienia - waga kryterium wyboru oferty wynosi - 10% - Ks
Oferta Wykonawcy otrzyma 0 lub 10 pkt, w zależności od tego, czy Wykonawca będzie realizował zamówienie przy zaangażowaniu zatrudnionej minimum jednej osoby niepełnosprawnej

Kryteria oceny
Czy kryterium cenowe
TAK
Opis
Ocena kryterium cena - łączna waga kryterium wyboru oferty wynosi - 90% - Kc
Ocena zostanie dokonana wg wzoru: Kc = Cmin/Cb x 100 x 90%
gdzie:
Kc - ocena wg. kryterium oceny oferty,
Cmin - oferta z najniższą ceną,
Cb - cena oferty badanej,
90% - waga kryterium oceny
Czy kryterium cenowe
NIE
Opis
Ocena kryterium Zaangażowanie osób niepełnosprawnych do realizacji zamówienia - waga kryterium wyboru oferty wynosi - 10% - Ks Oferta Wykonawcy otrzyma 0 lub 10 pkt, w zależności od tego, czy Wykonawca będzie realizował zamówienie przy zaangażowaniu zatrudnionej minimum jednej osoby niepełnosprawnej
Kontakt:Osoby do kontaktu
Karolina Walczybok
tel.: 62 73 74 145
e-mail: zampubliczne@przygodzice.pl
Kod CPV:55520000-1, 55520000-1
Numer dokumentu:2020-8227-12353, Rg.271.50.2020.ZP
Źródło: Internet i własne
Załączniki: